fredag, september 25, 2009

Are you gonna leave me now?

Här om dagen fick jag syn på den här nyheten i NME om att Luke Steeles duopartner i Empire of the Sun, Luke Littlemore, är spårlöst försvunnen. Littlemore har inte varit i kontakt med Steele på fem månader och Steele vet inte ens om kollegan är kvar i projektet. Rätt underligt kan man tycka, men det verkar i alla fall som att Steele kommer att fortsätta på egen hand tillsvidare.

Godare nyheter däremot är att Steele har börjat jobba på ett nytt Sleepy Jackson-album. Är ganska svag för The Sleepy Jackson, men Empire of the Sun har jag däremot inte fastnat för. Har lyssnat en vända på deras platta Walking on a Dream, och det är ett riktigt skönt sound, men låtarna faller mig inte riktigt i smaken.

Förutom We Are the People. Den gillar jag starkt så den får bli dagens låt.

4 kommentarer:

Boggen sa...

Tycker Empire är hyfsade men håller med om att Sleepy Jacksons är bättre. Satt precis och glodde på Skavlan där Jay-Z medverkade och tänkte jag skulle lyssna lite och såg då att Luke Steele medverkar på The Blueprint 3!

Malin sa...

Se där! Steele verkar vara en riktig liten arbetsmyra. Det var intressant att lyssna till Jay-Z hos Skavlan för övrigt. Fick mig att inse att jag egentligen inte vet ett dugg om mannen, trots att man hör om honom rätt ofta.

Boggen sa...

Hiphop är väl inte min favoritgenre men det måste ju betyda något att han säljer så grymt och då blir åtminstone jag lite nyfiken på musiken också.

Malin sa...

Samma här, har aldrig lyssnat på Jay-Z utöver det man hört på radio och TV. Och jag är inget större fan av hiphop, i alla fall inte den formen som Jay-Z gör. Men han verkar uppenbarligen vara en mästare på det han gör. Och som någon av de andra i studion sa, vi här i Sverige förstår nog inte hur stor han egentligen är. Och oavsett om man gillar musiken eller inte tycker jag alltid det är intressant att höra om människors liv. Verkligen en stark berättelse Melody Gardot hade också för övrigt.