fredag, november 06, 2009

In the Spotlight 2009 pt.32: Mumford & Sons

Jag tyckte att Mumford & Sons lät helt OK men inte mer, när jag hörde en låt med dem i början av året i samband med att BBC 6Music listade de artister de trodde skulle få ett genombrott under 2009.
Annat var det dock när jag för några månader sedan hörde Little Lion Man på Zane Lowes show. Om youtube-klippet av låten hade varit ett VHS-band hade det varit utslitet vid det här laget. För ett litet tag sedan tipsade Boggen om att Mumford & Sons platta, Sigh No More äntligen kommit upp på Spotify, och den har spelats flitigt sedan dess. Det är en alldeles fantastiskt fin skiva. Mysig, vacker, vemodig, hoppfull, charmant, svängig, lugn. Jag är dökär helt enkelt och det råder ingen tvekan om att det här bandet är ett utav de bästa akterna som debuterat i år. Har ni missat dem? Då är det verkligen på tiden att kolla upp dem omedelbums! Sigh No More är kvalitet rakt igenom.


Favoritspår: Little Lion Man, Thistle and Weeds, Winter Winds


Mumford & Sons på
Spotify
Myspace
Officiella hemsidan

6 kommentarer:

Boggen sa...

Så sant som det var sagt! Vad kul det är när det dyker upp sådana här godbitar!

Malin sa...

Verkligen!

Jimmy sa...

Är benägen att hålla med, dom har liksom inte fastnat innan, nu lät det plötsligt hur bra som helst, märkligt, kan det ha med den traditionella fredagshutten att göra tro ?? Nä, det blir ytterligare en beställning på CD Wow tror jag

Malin sa...

haha, ja man kan ju undra, men jag är helt säker på att det inte har med traditionella fredagshuttar att göra! CDWOW it is!

Gorillan sa...

Hej! Tänkte bara kolla om du känner någon som vill köpa två biljetter till Depeche i Gbg? (januari).

Malin sa...

Nä inte så här på rak arm. Men ska hålla öronen öppna!