måndag, december 26, 2011

Musikåret 2011 - Låtarna


God fortsättning! Hoppas ni alla har haft en finfin jul. Det har äntligen blivit dags att presentera min årliga spellista över de bästa låtarna som getts ut under de senaste tolv månaderna. I år har jag stenhårt kört på att mota ner listan till 100 låtar, och på något vänster lyckades jag. De 10 första låtarna är definitiva. De solklara toppfavoriterna från året. Övriga låtar är utan inbördes ordning.

Nedan hittar ni också, i vanlig ordning, videon till årets bästa låt. Det har getts ut galet mycket bra musik i år, och toppstriden har varit glödhet. Men det har inte varit någon som helst tvekan om vilken låt som är årets nummer ett. Det har varit självklart ända sedan jag hörde den för första gången. Det är inte bara en vansinnigt bra låt i sig självt - sound, text, melodi -, den gav mig också otroligt mycket energi under en period när jag som mest behövde det i somras. Och jag har älskat den till bitar sedan dess. Fortfarande lika bra. Känns lite fint att det är ett svenskt gäng som ligger bakom den också.

Ska inte dra ut på det längre. Här har ni årets Spotify-spellista:

Best of 2011 - Light the way for me


Och här har ni årets bästa låt:

In Flames - Where the Dead Ships Dwell
"All of this will turn to ash, a change for a peace of mind."13 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, tack så mycket för listan, spotifyad och klar. God fortsättning!

Anders/Kindofblue

Malin sa...

Tack Anders, och god fortsättning själv! Hoppas du gör många fynd i listan :-)

Boggen sa...

Även om jag inte delar din fascination för In Flames (men ska nu ge dem en ärlig chans), så är det en grym lista med mycket godbitar. Misstänker att en hel del av dem kommer att återfinnas på min egen, när jag nu får ihop den...
Tack!

Malin sa...

Jag kan tänka mig att hårdrocksbidragen i listan är de som förmodligen inte kommer gå hem hos alla. Men de är ju så få, så förhoppningsvis tycker folk det är överkomligt :-) Kul att du gillar resten, tack! Ser verkligen fram emot din lista. Gissar att det kommer bli en del "men hur har jag kunnat missa det här!?". :-)

Gott nytt musikår!

Ola sa...

Tack tack, mycket fint jag missat. Kör din lista på shuffle nu.

Malin sa...

Härligt Ola! Kul att du hittat lite "nyheter"

Hammill sa...

Hej. Skall också lyssna in din lista. Förutom In Flames ...
Gott Nytt År.

Hammill sa...

Har lyssnat igenom de låtar på listan som jag inte kände till. Låten med Austra var fin och sedan har jag fått tycke för bandet Other Lives.

Malin sa...

:-) Ja, trodde ingen annan av Austras låtar skulle peta undan Beat and the Pulse, men The Villian föll jag som en fura för. Other Lives är fantastiskt bra, kan varmt rekommendera att du kollar upp albumet. Greater Sky är en B-sida.

Gott nytt år till dig med!

Jimmy Myhre sa...

Jäklar vilken lista Malin, många egna favvosar, Gotyes "Somebody that i used to know" är bedårande, Younger Brother var helt nya för mig, riktigt njutbart. Det nya året börjar bra...
Tackar Malin

Malin sa...

Tack Jimmy. Kan verkligen rekommendera albumet med Younger Brother, den är fullkomligt ljuvlig!

indiemusik.se sa...

Skön lista! Spana gärna in min lista med det bästa från 2011 - http://indiemusik.se/b%C3%A4st-2011 / mvh Peter

Malin sa...

Tack Peter! Det ska jag göra