lördag, september 05, 2009

In the Spotlight 2009 pt.7: Jonsi & Alex

Jimmy på Skivgrisen skrev nyligen ett skönt inlägg fyllt med goa tips på musik från den isländska ön. Det fick mig att tänka på Jonsi & Alex som jag ramlade över för ett tag sedan när jag klickade runt på Spotify.

Sigur Rós sångare Jonsi och hans käresta Alex släppte i år albumet Riceboy Sleeps. En platta med 9 stycken långsamma, svävande och drömska spår som oftast överstiger 7 minuter. Det är inte en platta man kör igång på festen direkt eller drar på "bara sådär". Utan det är en skiva som lämpar sig bäst som bakgrundsmusik en regnig kväll eller när man bara vill ha någon lugn musik att försvinna bort i. Det är fint. Mycket fint. Och det låter Island. Det är bra.


Lyssna till Jonsi & Alex på Spotify,
eller på myspace.(Foto från It's a trap! Se gärna intervjun, med Jonsi & Alex av Vasilis Panagiotopoulos, som länken leder till)

4 kommentarer:

Jimmy Myhre sa...

Skön musik, visste inte att dom var ett par, ser avslappnat och trivsamt ut att läsa böcker tillsammans, musiken passar troligen perfekt till just detta ändamål

Jimmy

Malin sa...

Kan bara instämma!

Vasilis sa...

Hej Malin,

Kolla här också min artikel om den isländska musikscenen efter krisen: http://drownedinsound.com/in_depth/4137547-the-icelandic-music-scene-after-the-economic-collapse

Hälsningar.

Malin sa...

Tack Vasilis, det ska jag göra!