tisdag, juni 12, 2007

Favoritlåtarna pt.2: Bob Dylan - Not dark yet


De bästa låtarna pt.2: Bob Dylan - Not dark yet

Satt precis och funderade på när jag hörde den här låten första gången och kom att det var i en film. Knockaround Guys närmare bestämt. Minns att jag fastnade direkt för låten när den kom, klottrade ner den på ett papper och ringade in den starkt, som jag brukar göra när jag skriver ner en titel som jag absolut inte får glömma, och oftast skriver "superbra!" eller något intill. När herrn himself kom till Karlstad för en spelning investerade jag i en samlingsplatta någon vecka innan och såg till att Not Dark Yet fanns med på den. Låten fångade mig lika starkt som den hade gjort första gången. Den har en viss förmåga att bara trollbinda mig totalt. Den är... ja, trollbindande helt enkelt, det går inte att sätta ord på det riktigt. Den är stark och har alltid någon fångande effekt på mig. Minns när jag krattade löv en höst för något år sedan och lufsade runt i gräset med Wermelin i P4 i mina hörlurar och den här låten spelades. Det var en klockren stund. Landsbygd, frisk luft, våta löv som hopade sig på backen, vinden som drog mig i håret och grenarna i träden. Stod lutad mot krattskaftet och försvann bort en stund när Bob framförde stämningsfulla Not dark yet med sin raspiga röst. En kvalitetsstund.

8 kommentarer:

Unknown sa...

Nu har jag hittat din blogg, o så klarar jag ju inte läsa, för litet o mörkt ju ;P

Malin sa...

Va?! Jag tror bara det är du som har för liten skärm och fel inställningar ;-P

Anonym sa...

Kontrasten mellan rött och svart gör det faktiskt en aning svårt att läsa. Tur att man kan markera och sedan läsa texten.

Ankan sa...

Jag håller med. För litet och mörkt.

Malin sa...

Se där, bra att ni säger till för hos mig syns det bra. Men ska klura på en färgändring så snart som möjligt då får vi se.

Ankan sa...

Alltså det syns ju, men det är liksom inte "bekvämt", ögat får anstränga sig. I övrigt är det riktigt bra!
:)

Malin sa...

haha, tack tack :) fast jag upptäckte när jag kollade i menyraden i webfönstret att jag av någon anledning har textstorleken inställd på "större" och inte "mellan" så det är inte konstigt att ni tycker texten är liten och jag tycker det ser helt normal ut. Blev ju extremt smått. Haha. Så ja ska genast ändra :)

Anonym sa...

Jag delar din förälskelse i den låten!