torsdag, december 08, 2011

In the Spotlight 2011 - Albumregn del 1 av 3: Pop


I vanlig ordning rinner tiden iväg och jag inser, för tredje året i rad, att jag inte hinner med att ge vartenda bra album ett eget inlägg. Därför gör jag som tidigare år och samlar de kvarvarande plattorna i en miniserie jag kallar "albumregn". Gjorde en lös uppdelning på genre förra året, och det blir ungefär detsamma i år. Tre inlägg. 10 album i varje. Alla länkar går till Spotify.

Då så. Nu kör vi!


Pop med nerv. Bandets tredje album.

Indierock med mycket blandade influenser.

Får lite Belle & Sebastian-vibbar.

Smittsamt trevlig indiepop.

80-talsdoftande synthpop

Mer 80-talsdofter. Synthigt och gotiskt.

Inte bandets bästa, men Turner och Co lyckas bra på sitt fjärde album.

Behaglig släpande pop.

Melankoliskt, spännande och lite experimentellt. Riktigt intressant.

Snygg Svensk folkpop/rock.4 kommentarer:

Hammill sa...

Hinner du med att lyssna på hela album? Jag önskade jag hade mer tid att verkligen lyssna på hela album som i gamla dagar, men i mitt idoga sökande efter "låtar" till Poplistan, så blir albumlyssnandet lidande. Jag tackar därför denna genomgång och hoppas kunna kolla in några av dessa album i sin helhet under jullovet.

Malin sa...

Jodå, hinner med en hel del. Men tyvärr inte allt jag skulle vilja. Oftast blir det att de får gå på i bakgrunden medan man gör något annat. Men jag brukar för det mesta konstatera om jag tycker om det eller inte. Low Roar har jag bara hunnit lyssna som hastigast på, men den kommer jag återkomma till. Väldigt intressant skiva.

Boggen sa...

Hörde också Low Roar via topp-placeringen på Poplistan. Mycket bra! Tackar båda för tipset. Dark Captain var för övrigt också en höjdare.

Malin sa...

Dark Captain får jag nog kolla upp närmare. För jag tror jag var den enda som inte gillade dem... haha.

Du får kolla upp min tävling förresten, Ola. Vinna en Foster the People-platta :-)