lördag, december 26, 2009

Musikåret 2009: Favoritlåtarna pt.2 - Spotify-listan

Vi närmar oss slutet av ett alldeles fantastiskt musikår. Ni som följer bloggen kanske kommer ihåg att mitt första inlägg för året handlade om BBC News lista över artister och band de förutspådde skulle slå igenom i år. Det var riktigt kul att slänga ett öga på den nu igen och konstatera att BBCs föraningar faktiskt stämde väldigt bra!

För att runda av detta magnifika musik-år kommer här den avslutande delen i min årssammanfattning; den utlovade Spotify-listan över årets bästa låtar. Att rangordna låtarna är ett mission impossible, men jag gjorde ett hjärtligt försök att sätta de vassaste favoriterna, topp 20, i en ungefärlig ordning. (För er som saknar Spotify hittar ni topp 20 i iPoden i högerspalten här intill, den kommer ligga kvar i ett par veckor).

Att välja vilket stycke som skulle knipa förstaplatsen som årets låt var dock enkelt. Förutom att det är en riktigt riktigt grym låt, känns det som att så mycket har kretsat kring den, ända sedan de första live-klippen dök upp på YouTube i somras, att den kommit att bli som ett ledmotiv för det senaste halvåret. Ni hittar videon nedan.


Slutligen vill jag rikta ett varmt tack till alla er som följt bloggen under året/åren, lämnar fina kommentarer och länkar min sida vidare. Det är kul att ni uppskattar mina tips, och jag hoppas att ni hänger med mig in i 2010 också då jag lovar att fortsätta leverera tips på nya och gamla musikfavoriter. Ett stort tack till blogg-vännerna ute i högerspalten också, vars sidor är heta tips för musiksnören, jag har många av artisterna och banden i min lista att tacka er för!


Därmed önskar jag er en god fortsättning och ett gott nytt musikår!


Spotify-listan över de bästa låtarna 2009
Årets bästa låt:


15 kommentarer:

/C. sa...

Ooh, imponerande lista! Känns som den är vikt för att spelas just på nyårsafton :-) Får även passa på att tacka dig för utmärkta musiktips! Den här bloggen gör det ju så mycket enklare att orientera sig i musikdjungeln.

Malin sa...

Tack! Ja det är ju ett heldagsprojekt om man ska lyssna från början till slut. :-)

Boggen sa...

Ojojoj! Vad mycket bra! Samtidigt som det är otroligt bekvämt att få suveräna spellistor serverade så här så känner man pressen på att leverera en som är minst lika bra...

Malin sa...

Tack Boggen! Och du behöver knappast känna någon press. Jag är alldeles säker på att du kommer få till en alldeles utmärkt spellista med tanke på allt bra du brukar tipsa om :-)

Anonym sa...

Jisses vilken lista! Helt fantastisk! Å jag har bara kommit halvvägs. Man tackar!
Valet av årets låt var föga överraskande! ;)
TP

Ola sa...

Ojojoj - här var det mycket. Tack för ambitiös lista, sånt gillas!

Malin sa...

TP: Tack! Hoppas du hittar en massa spännande. Hehe, nä så som jag orerat om den låten och det bandet så var det väl inte så oväntat kanske ;-)

Ola: Tack, kul att du uppskattar den!

Ingemar Berg sa...

Editors är bra. Jag vet inte om jag vågar lägga in någon låt från nya Editorsskivan i januari på Poplistan, för då röstar du väl 10 poäng istället för maximala 6. :)
Gott Nytt År på dig!

Malin sa...

Haha, risken finns ju, men lite självbehärskning har jag allt :-)

Gott nytt år till er alla!

Joaquim sa...

Tack Malin! Din blogg och du själv är alltid lösningen på ett rastlöst hjärtas många problem.

Joaquim sa...

vi lever i en spännande tid. vem säger att det inte skulle gå att börja försörja sig som musikmäklare inom en inte allt för avlägsen framtid? att sätta ihop personligt utformade musiktips till folk som inte har tid att leta själva. börja med att sälja in musiken och meningen med den för dom som kanske glömt bort den. och ta det från där. kanske sätta in den i ett sammanhang där musikmäklandet bara är en del av många. för den stressade storstadsbon. hur som helst så skulle du nog ganska snabbt bli bland dom mest efterfrågade musikmäklarna på den här jorden.

Joaquim sa...

upptäckt dom här?

http://open.spotify.com/track/3Jie9ukRuOgrd7I6i3haTB

Malin sa...

Tack Joaquim! Fina ord, och musikmäklare låter som mitt ultimata drömyrke.

Tipset var nytt för mig, ska lyssna in mig vid tillfälle!

Jimmy sa...

Oj ,oj Malin, den här hade jag missat, får jag skylla på jul och nyaårsstress ?? Jäklar vilken lista och vilket år !! Editors gjorde ingen besviken och som du nämnde så är White Lies antagligen årets nykomling (avgudar låten Taxidermy)Tack för det gågna året Malin, ser fram emot mer härliga tips 2010

Malin sa...

Att skylla på jul och nyår är helt i sin ordning tycker jag! Har fullt sjå att ta igen alla inlägg jag missat själv under dessa veckor. Taxidermy är riktigt bra!

Och tack själv Jimmy! Fler tips lär det bli