onsdag, januari 06, 2010

2010 - BBC News Longlist

Det nya musikåret har börjat, och jag inleder det på samma vis som 2009; nämligen med att ta en titt på BBC News Sound of 2010: The Longlist. Där listar de 15 nya spännande artister och band som är på uppgång och som de tror kommer att få sitt stora genombrott under detta år. Som jag nämnde i mitt föregående inlägg prickade BBC väldigt rätt på sina tips inför 2009 så det ska bli spännande att se i december hur väl årets spådomar har slagit in.

På listan hittar vi bland andra Owl City, Marina & the Diamonds och Two Door Cinema Club vilka även återfinns på min Spotify-playlist Best of 2009. Tre intressanta akter som är värda att hålla öronen öppna för. Owl City's Fireflies har även spelats rätt flitigt på P3 på senast.

Ett annat bekant namn är Everything Everything vilka jag tipsade om i höstas med låten My Keys Your Boyfriend. Snäll och retrodoftande elektropop. The Drums trevliga indietoner har inte riktigt tilltalat mig tidigare men deras Let's Go Surfing har börjat växa snabbt.

Av de för mig nya namnen finner jag Delphic väldigt intressanta; Doubt är ett trevligt elektropop-stycke som fastnade omgående. Hurts och Gold Panda fångade även de min nyfikenhet och tillika Ellie Goudling kan vara ett namn att lägga på minnet.


Övriga namn på listan är Daisy Dares You, Devlin, Giggs, Joy Orbison, Rox, Stornoway. De tilltalade inte mig men kanske är det något som faller er i smaken?

2 kommentarer:

Boggen sa...

Delphic, Hurts och Everything x2 lät mest spännande i mina öron av de jag inte hade hört förut. The Drums kände jag igen sedan tidigare ch även Marina & the Diamonds och de är också riktigt bra. Nu är visst "shortlisten" klar också. Har för mig att Mumford & Sons fanns med på BBC lista inför 2009 (eller var det 2008) så den kan ju vara värd att kolla upp.

Malin sa...

Jo det stämmer bra det Boggen att Mumford fanns med på 2009-listan. Tillsammans med Temper Trap, Passion Pit, White Lies m.fl. Får jag säga det själv var den listan mycket mer intressant än denna.