söndag, december 06, 2009

Tema: Jul

Fick en förfrågan från Joaquim att sätta ihop en spellista på temat jul. Så idag, andra advent till ära, har jag tagit tag i detta. Det resulterade i två olika listor, beroende på vad man känner för. Den första består utav en blandning av "gamla klassiska" jullåtar, några nyare jullåtar, några "standard"-julhits för mig, samt några mer "alternativa" låtar - eller hur man nu vill etikettera dem. Det är rätt och slätt en blandning av allt möjligt från Ella Fitzgerald via Smashing Pumpkins till Lars Vegas Trio ungefär. (Dock inget Mariah Carey, Whitney Houston, Wham eller Carola)

Den andra listan är en kortare och mer "alternativ" variant. Den består i princip av spår plockade från den första listan +ytterligare fyra spår som jag valde bort från den första då de inte var de allra muntraste. Den här listan saknar de "klassiska" jullåtarna, bortsett från en skön version av O Holy Night som jag är väldigt förtjust i.

Jag kommer säkert att ändra på dem framöver, men för stunden är jag hyfsat nöjd. Hoppas de faller er i smaken också!

Jullista 1 - Christmas Time
Jullista 2 - Is This Christmas?

5 kommentarer:

Joaquim sa...

Du är fantastisk. Detta är utan tvekan en av de finaste julklapparna jag kommer få i år. (Ja, eftersom det var jag som önskade det så låtsas jag att det är lite till mig även om den givetvis borde intressera alla som hänger hos dig:)) Tack mitt musikorakel!

Hammill sa...

Skall kolla in dessa jullistor. Jag är ju, som du vet, väldigt förtjust i listor.

Ingemar, poplistan och retrolistan

Malin sa...

Joaquim: Tack! Och så lite så! Tanken att göra julspellista har funnits ett tag men jag fick inte tummen ur förrän du frågade. Det är lite roligare att sätta ihop listor på förfrågan :-)

Ingemar: Hoppas de faller dig i smaken! Listor är skoj!

Boggen sa...

Tack Malin! Nu slipper jag leta så länge när jag gör min egen jullista. Man gör ju sitt bästa för att slippa Carolor och Jöbacks ; ) Tänk att Glasvegas "A snoflake fell" redan, 1 år gammal, känns som en sådan där klassiker som man bara måste spela i juletider!

Malin sa...

Vassego! Ja Glasvegas känns som en standard på jul numera. Kanske för att jag gav bort juleditionen av deras platta till min kusin förra jul, så det blev en del lyssnande på den extraskivan...samt att jag ångrar djupt att jag inte köpte ett ex till mig själv...