söndag, december 13, 2009

Have you heard the latest? pt.9

Sticker emellan med ett nytt inlägg i denna kategorin då jag i ett av inläggen på It's easy to get buried in the past precis hittade fem nya sköna låtar som jag blev störtförtjust i. Passar även på att inleda med en annan låt jag länge tänkt tipsa om.


1. Chapel Club - Surfacing (myspace-länk)
Den här låten har gått varm på Zane Lowe's show ett tag. Den växer snabbt och är riktigt skön. Ni känner säkert igen refrängen som är lånad på annat håll.

2. Motorama - Normandy
Gillar man lite mer vackert drömska vemodspop-tongångar är Normandy en låt att lyssna till. Låter lite som ett Joy Division som möter The Mary Onettes. Är störtkär i den här.

3. SideChild - Come On Come On.
Mer dröm-artade poptoner.

4. Jónsi - Lilikoi
Tipsade er tidigare i år om Sigúr Ros-sångarens platta Riceboy Sleeps som han gjorde tillsammans med kärestan Alex. Nu är Jónsi på gång med ett soloalbum och om resten av låtarna låter lika bra som Lilikoi då har vi en väldigt intressant platta att vänta oss under 2010.

5. Meat Puppets - Go To Your Head
Bandnamnet känns lite bisarrt i förhållande till soundet på denna softa och sköna rock-låt som lite för tankarna till ett Monster Magnet i sina lugnare stunder. Känner inte till bandet sedan tidigare så jag vet inte hur övriga materialet låter. Men den här låten har helt klart gjort mig nyfiken.

6. The Captain and Me - Happy New Year
Rundar av med denna störtsköna humörhöjare. Gladpop med lite Balkan-rytmer. Låten känns som en perfekt avrundning också då det snart vankas nytt år.


Sväng in på länken till bloggen It's easy... i början av inlägget för att se inspirationskällan till dessa tips och för att hitta en massa annan skön musik!t

6 kommentarer:

/C. sa...

Tack för omnämnandet! :-)

Surfacing var härligt skön också! Suveränt att du har koll på vad Zane spelar. Det har inte blivit av att jag har lyssnat på honom på ett tag vilket ju egentligen är oförlåtligt...

Malin sa...

Klart man anger sina källor till så bra tips :-)

Haha, jo Zane är ju som du vet lite utav min gud, höjdpunkten om vardagkvällarna så jag ser till att lyssna på hans show när jag är hemma. Mycket bra där :-) Däremot var det evigheter sen jag lyssnade på Lamacq...

Boggen sa...

Skön drömpop! Måste nog kolla in Zane jag också. Var lyssnar du på hans site eller på BBC:s?
Jonsi var också mycket bra. Meat Puppets är ju ett band som hållit på ett tag och fungerat som både inspiration och samarbetspartner för några av 90-talets grungeband. Mest känt är väl kanske samarbetet med Nirvana i samband med MTV-unplugged. Kul att de fortfarande håller på och dessutom gör bra musik.
The Captain and Me!!! Som du skriver en riktig humörhöjare! Dessutom en ny alternativ låt för nyårsfesten!

Boggen sa...

Gillade The Captain and Me så mycket att jag kollade upp dem vidare och hittade ett gäng gratislåtar på deras officiella hemsida: http://www.thecaptainandme.com/music/en. Bland annat just "Happy new year".

Tack igen för tipset!

Malin sa...

Åh va fint! Ska jag genast kolla upp, tack Boggen! :-)

Adressen till Zane: http://www.bbc.co.uk/radio1/zanelowe/
Går måndagar-torsdagar kl.20-22 (svensk tid) Högst upp på sidan visas det program som sänds för stunden. Bara klicka på "listen live". Det sköna är att det inte är några nyheter mellan programmen som byter av varandra så det kan bli rätt roliga övergångar när Zane tar över från Scott Mills show.

Zane blandar ganska mycket genrer, pop, indie, alternative, rock, hiphop och en hel del elektroniskt i olika former. Och ofta kör han "första spelningen" av nya låtar.

Sen pratar han rätt fort och är väldigt energisk vilket många nog uppfattar som irriterande. Men jag tycker han är störtskön. Och han är verkligen passionerad när det kommer till musiken han vill tipsa om.

Hammill sa...

Meat Puppets är ett fint band, som jag lyckats undgå i alla år. Men nu ska jag ta igen det tack vara spotify. Meat Puppets 2 lär vara deras bästa enligt AllMusic.com