fredag, december 11, 2009

Musikåret 2009: Favoritlåtarna pt.1 - De som inte återfinns på Spotify

Gott folk, det drar ihop sig till en av årets höjdpunkter, det vill säga årssummeringarna!

Nämnde i föregående inlägg att jag inom kort kommer att presentera mina favoritlåtar från året i form av en Spotify-playlist. Dock har vi ett litet i-landsproblem, alla låtarna finns ju tyvärr inte tillgängliga på Spottan. Men tack och lov rör det sig bara om ett fåtal spår, 11 närmare bestämt. Därför har jag gjort som så att jag klämt in dessa 11 grymma låtar i en MixPod-playlist och denna finner ni nedan, tillsammans med en kort kommentar till varje spår. Se det som en lite försmak till vad som snart komma skall!


Varsågoda, 11 av årets bästa låtar:


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com
White Rabbit - Percussion Gun
Titeln säger allt, detta är en riktig "percussion gun". Hade den funnits på Spotify hade den garanterat hamnat topp 10! Lysande låt.

Pint Shot Riot - Come Back to Me
Kan väl bäst beskrivas som en typisk "Malin-låt". Jag är riktigt svag för pigga och catchy brittindielåtar och inte helt oväntat är jag tokig i denna!

Fool's Gold - Surprise Hotel
I spetsen av detta band hittar vi Lewis Pesacov från Foreign Born och Luke Top. En låt jag blir riktigt glad av och som ger ordentlig sommar-feeling.

Vampire Weekend - Horchata
Det har nog knappast undgått er som följer bloggen att VW är ett band som ligger mig varmt om hjärtat. Horchata bådar mycket gott inför kommande andraplattan som släpps i början av nya året.

Sound of Guns - Elementary of Youth
Är bandets resterande låtar lika sköna som denna, då är Sound of Guns definitivt ett gäng att lägga på minnet och hålla öronen öppna efter.

Placebo - The Never-ending Why
Gött medryckande direkt från start. Ett av bandets bästa låtar.

Lostprophets - It's Not the End of the World but I Can See It From Here
Har inte direkt tilltalats av bandet tidigare, men denna energifulla låt har naglat sig fast. Krämar gärna på den några gånger om dagen.

The Mary Onettes - Puzzles
Ett av Sveriges bästa band är tillbaka med nytt och det låter riktigt bra. Min mor informerade mig om att hon köpt skivan så nu vet jag vad jag ska göra under jul!

Grizzly Bear - Two Weeks
Har fortfarande inte hört albumet Veckatimest tyvärr. Men någonting säger mig att den är grymt bra, denna ljuva singel ger i alla fall mersmak så det skriker om det! Tycker dock videon är något "läskig"...

Penguin Prison - A Funny Thing
En skön elektropopig låt som jag upptäckte tidigare ikväll, så den kniper en plats i sista stund.

Thom Yorke - Hearing Damage
En sak är säker, jag är inte lättflörtad när det kommer till Radiohead eller Thom Yorke. De har några få låtar som jag gillar väldigt mycket, men aldrig tidigare har jag blivit så överväldigad som jag blivit nu. Hearing Damage är helt fantastisk!

8 kommentarer:

Jimmy sa...

Uj uj Malin vilka låtar, många nya fynd och en del som jag själv måste ha med på årslistan, har du vägarna förbi Götet någon gång så måste vi samla alla febriga grisar för en makalös musikholmgång

Ha det gott
Mvh Jimmy

Malin sa...

Absolut Jimmy, det låter som en mycket trevlig idé.

Och härligt att du gjorde några nya fynd! Snart kommer Spotify-listan, den är liiite längre...

Ingemar Berg sa...

Egentligen inte någon kommentar till dessa låtar utan vill bara säga vad kul att du är med och röstar på poplistan. Du blir en tillgång!

Malin sa...

Tack Ingemar! Det var bara kul och förhoppningsvis ska jag komma ihåg att rösta framöver också :-)

Boggen sa...

Mycket godsaker här. White Rabbits har jag kommenterat förut och just "Percussion Gun" hamnar högt upp på min årsbästa också. Ska bli intressant att gå igenom din Spotify-lista. Misstänker att vi har en del gemensamma favoriter, men det kommer ju hela tiden nytt här så jag räknar med nya upptäckter även där. Har inte heller lyssnat in mig på Grizzly Bear (eller Animal Collective heller), men de tycks finnas med på mångas årsbästalistor så man får väl ge dem några genomlyssningar.

Malin sa...

Ja både White Rabbits och Grizzly Bear står högt upp på önskelistan. Riktigt nyfiken på de plattorna. Lyssnade på en äldre GB-skiva på Spotify och den var rätt bra vill jag minnas.

/C. sa...

När jag såg den här listan tidigare kändes det som om jag kunde lägga ner alla försök att göra en egen. Blir ju bara en blek kopia men jag ska göra ett försök. Känns annars som om det räcker med att hänvisa hit och till den som är på gång då du lär få med det mesta av intresse :-) Hursomhelst - skön lista! Percussion Gun är förövrigt sagolik - synd att bara första skivan finns på spotten.

Malin sa...

Haha, äsch då. Du brukar ju ha en massa goa tips som jag missat. Du lär få ihop en kanonlista du också :-) Och om fler av ovannämnda spår återfinns även där så är det ju bara bra! Ju fler som får höra dem, desto bättre!