söndag, oktober 18, 2009

In the Spotlight 2009 pt.25: Dan Auerbach

Dan Auerbach, kanske mest känd som ena halvan av bluesgaragerockiga The Black Keys, bestämde sig i år för att ge ut en egen platta. Keep It Hid är titeln på det 14 låtar långa albumet vilket i princip låter som The Black Keys brukar göra, och det är det absolut inget fel med. För får jag säga det själv är det ett riktigt gött sound. Riviga I Want Some More är min främsta favorit, tillsammans med Heartbroken, In Disrepair. Men hela plattan är fylld av små pärlor och det hinner aldrig bli tråkigt.

Dan Auerbach på
Spotify
Myspace


Vad gör då Patrick Carney, andra halvan av The Black Keys, kanske ni undrar? Sitter han hemma och rullar tummarna och väntar på att sin bandkollega ska turnera klart med sin soloplatta? Nej då. Medan Auerbach knåpade på Keep It Hid samlade Carney ihop fyra vänner, samtliga även de trumslagare, och bildade bandet Drummer. Feel Good Together heter plattan från dem. Den föll mig inte riktigt i smaken men jag gillar titelspåret.

2 kommentarer:

Jimmy sa...

En riktigt bra platta Malin, bluesen tränger sig på och väntar på sin del......
Som du säger är den full av godbitar för oss musikälskare

Boggen sa...

"I want some more" platsar på listan över årets bästa låtar, och kanske även plattan Keep it Hid finns med när 2009 ska summeras.