söndag, oktober 04, 2009

La Mécanique du Cœur

När man lyssnar på så otroligt mycket musik som jag gör, och dessutom inom så många olika genrer, är det svårt att föreställa sig att man ibland inte har en aning om vad man ska lyssna på. Men det händer. Idag har varit en sådan dag där jag i princip inte känt för någonting utan bytt musik konstant.

Detta fram till att C. tipsade mig om det franska bandet Dionysos för en stund sedan. Nu är jag helt såld och är i skrivande stund inne på den andra vändan av albumet La Mécanique du Cœur från 2007.Albumomslaget får mig att tänka på Tim Burton och tänker jag efter så låter musiken lite "Tim Burtonsk" också. Ni förstår nog vad jag menar när ni lyssnar. Det är nog för övrigt det bästa sättet jag kan beskriva skivan på. Vet inte hur jag ska definiera Dinoysos riktigt, men tänker er Gogol Bordello, The Dresden Dolls och The Real Tuesday Weld på en gemensam tillställning i ett cirkustält eller på en cabaretklubb i Frankrike med Tim Burton som värd. En form av cabaretcirkuspop... ja. Ni får lyssna själva istället!

Dagens album alltså: Dionysos - La Mécanique du Cœur

Lyssna på Spotify


Dionysos på
Myspace
Officiella hemsidan
(på franska)

2 kommentarer:

/C. sa...

När jag såg omslaget var min första tanke att det var sountracket till en ny film Burton gjort men som jag hade missat :-) Musiken för dessutom som du säger verkligen tankarna åt det hållet.

Den här videon förstärker den känslan ännu mer - http://www.youtube.com/watch?v=BqITfERuFc0

Malin sa...

Det gjorde den verkligen. Ser på kommentarerna också att det är fler som ser Burton-influenserna. Snygg video! Och bra låt