torsdag, oktober 01, 2009

Have you heard the latest? pt.7

Dags för ännu en lista med några nya sköna spår. Däribland nytt från de gamla rävarna Flaming Lips och Ian Brown. Har egentligen aldrig lyssnat på vare sig Ian Brown eller The Stone Roses, bara ett par enstaka låtar. Blev glatt överraskad av Stellify.

Vidare har vi andra singeln, I Dream of Crystal, från Maps senaste alster. Som alltid lika underbar drömsk pop från herr Chapman. Basement Jaxx har jag aldrig gillat men Saga är grymt skön, men så har den ju också sköna Santigold på sång. Vitalic är en ny bekantskap för mig som jag upptäckte i måndags. Poison Lips är ett måste om man gillar elektro/dance.

80-talsdoftande Washed Out är också en ny bekantskap, precis som Fool's Gold med sin glada strandpop och Alberta Cross med sin direkta rock.

Hugg in vänner!Fool's Gold - Surprise Hotel
Ian Brown - Stellify
Maps - I Dream of Crystals
Vitalic - Posion Lips
Basement Jaxx feat. Santigold - Saga
Washed Out - Feel It All Around
Alberta Cross - ATX
The Flaming Lips - Silver Trembling HandsiPoden ute i högerkanten uppdaterades för några dagar sedan också ifall ni inte redan sett det. Jag vill återigen slå ett slag för Julian Casablancas första solosingel 11th Dimension som finns med där. Jag har gått från att vara tveksam till supertokig i den, refrängen i synnerhet är riktigt go.

6 kommentarer:

Boggen sa...

Kul att ha med ett band som heter Fool´s Gold samtidigt som Ian Brown (en av rosornas bästa heter ju just Fools gold), sprittande glad låt som behövs i höstmörkret. Browns är också riktigt bra och Maps är grymma trots de dåliga recensionerna du nämnde tidigare. Vitalic var tyvärr borttagen när jag skulle lyssna. Händer ju tyvärr titt som tätt har jag märkt. Basement Jaxx är inte min påse heller, denna skulle dock platsa på ett party.
Washed Out var riktigt bra!
Alberta Cross har jag läst och hört en del om på sistone och de är ju helsköna!

Malin sa...

Bytte ut Vitalic-klippet så nu ska det fungera! Musikvideon hade kommit upp också vilket var perfekt.

Se där, Fool's Gold är en stenros-låt alltså. Det var mer än jag visste, har ju som sagt inte lyssnat på dem. Kul sammanträffande :-)

Beträffande Maps-recensionen så måste Doran ha vaknat på fel sida fullständigt. Nya låtarna är ju helt lysande om jag får säga det själv! Men det händer ju att skivorna hamnar i "fel händer" ibland.

Boggen sa...

Nu har jag lyssnat på hela Alberta Cross också, och det är nog det bästa album jag hört på mycket länge! Den finns garanterat med på årsbästa-listan.

Malin sa...

Plattan är riktigt bra! Den är tänkt att dyka upp i ett eget inlägg så småningom

Jimmy sa...

Många suveräna släpp, Ian Browns platta låter jäkligt bra så också Maps och Alberta givetvis, inhandlade Alberta på sista skivrundan, fläskbra helt enkelt

Malin sa...

Inte hunnit lyssna på Ian Brown än men ska försöka få det gjort ganska snart. Är riktigt nyfiken på den efter Stellify. Kanske dags att börja introducera mig själv till Stone Roses också.