söndag, oktober 23, 2011

In the Spotlight 2011 pt.61: Noel Gallagher


Har alltid tyckt om Oasis, och skulle någon be mig välja mellan bröderna Gallagher vid microfonen, då hade svaret utan tvekan varit Noel. Att han har en väldigt bra sångröst och är en formidabel låtknåpare är ingen hemlighet. Därmed kändes det rätt självskrivet att soloplattan Noel Gallaghers High Flying Birds skulle falla mig i smaken. Vilket den gjorde redan efter första lyssningen. Noel på egen hand fungerar utmärkt och det 11 låtar långa albumet får gärna gå både två och tre gånger på repeat under en dag. Singeln The Death of You and Me är en liten favorit, tillsammans med inledande Everybody's On the Run.
Noel Gallagher på


5 kommentarer:

Hammill sa...

Jag älskade Oasis när det begav sig på 90-talet. Deras två första plattor var otroligt bra. Lustigt nog är det väldigt många som älskar att hata detta band. Kanske beror det på att man inte skiljer på musiken och personerna bakom. Liam kändes ju inte så trevlig alla gånger. Noel är väl den vettigare av de två, både musikaliskt och beteendemässigt. Har inte kollat in denna skiva än, men det ska jag åtgärda redan ikväll.

Ankan sa...

Kanske en orättvis jämförelse, men ändå inte, denna e bra mycket bättre än Beady Eye.

Malin sa...

Ankan: Spelar en låt med dem nu. Inget märkvärdigt. Får plöja igenom resten av skivan också, men tveksam till att jag kommer bli så värst överväldigad

Ankan sa...

Nä, du kommer inte bli överväldigad, den/dom e medelmåttiga.

Malin sa...

Hann bara lyssna på några låtar innan jag blev uttråkad och la ner