fredag, juni 10, 2011

Inför Arvikafestivalen 2011: Covenant + Necro Facility


34 dagar kvar till Arvikafestivalen och det är dags att börja spana in bokningarna lite närmare.

Svenska EBM-trion Covenant ska återigen förära festivalen med ett besök, och enligt Arvikafestivalens hemsida blir det också bandets enda Sverige-spelningen i sommar. Det får man ju bara inte missa! Har sett dem live 3-4 gånger och det har aldrig varit en besvikelse. Tidigare i år släppte Covenant plattan Modern Ruin. Har bara lyssnat på album samplern som finns att tillgå på Spotify, och den är mycket bra.


foto från Covenants officiella hemsida.


Med på Modern Ruin finns singeln Lightbringer, vilken även gästas av Necro Facility som också ska spela på festivalen. Trots att Necro har spelat på festivalen två gånger tidigare, och dessutom är Värmlänningar liksom undertecknad, så är de en ny bekantskap för mig. Har lyssnat lite på album samplern till senaste skivan Wintermute, och det låter förbaskat bra! Finfin industrisynth.


foto från Necro Facilitys myspace.


Och eftersom båda banden ska spela på festivalen ser väl chanserna dessutom väldigt goda ut för att man ska få höra Covenant och Necro Facility framföra Lightbringer tillsammans. En chans som förmodligen inte kommer ofta. Bara det är ju en väldigt god anledning att gästa Arvika i sommar! Eller vad säger ni?


Varsågoda, här har ni Lightbringer.Ni kan självklart lyssna till den på Spotify också.

Inga kommentarer: