måndag, juni 27, 2011

Arvikafestivalen i konkurs


Ja. Tyvärr är det sant. Efter att ha upprättat det lilla missödet i min tävling och alla miner var glada och peppade igen, då faller den bomb som inte får falla; Arvikafestivalen ställer in och ansöker om konkurs.

Det känns bara tomt och riktigt riktigt sorgligt. Arvikafestivalen ligger mig riktigt varmt om hjärtat och har varit mitt stora glädjeämne varje sommar i 12 års tid. Och nu är det slut. Känns väldigt konstigt.

Ni kan läsa uttalandet på Arvikafestivalens hemsida. Som ett litet plåster på såren får alla med 3-dagars Arvika-biljett komma in på Roskildefestivalen som äger rum om ett par dagar. Läs om det här.

Just nu finner jag inte riktigt ord. Jag har så mycket fina minnen från den festivalen. Alla bra band jag fått möjligheten att uppleva där. Stora namn som Nine Inch Nails, Korn, Kraftwerk, Björk, The Cure, Sisters of Mercy, Depeche Mode, Faithless, till mellanstora och mindre akter som Madrugada, IAMX, A Mountain of One och så vidare. Så många höjdpunkter, och jag önskar att jag hade ett YouTube-klipp för dem alla.


Fruktansvärt tråkigt. Lyfter på hatten och tackar Galaxen för alla de fina stunder jag fick uppleva i Folkets Park.

Sov gott Arvikafestivalen. Tack för allt!
5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag lider verkligen med dig!
Gläds åt alla härliga minnen.
En varm musikkram!
TP

Jimmy Myhre sa...

Faaan vad trist Malin, håller dock tummarna att någon tar tag i pinnen så att festivalen kan återkomma nästa år, verkligen trist

Malin sa...

Tack skivgrisar! Ja hoppas kan man alltid göra. Vi får väl se vad som händer. Det blir hur som helst svårt att hitta något annat att ersätta hålet i sommaren där Arvika skulle vara.

Boggen sa...

Aldrig varit på festivalen men det är alltid trist när sånt här händer. Hoppas du kan åka till Roskilde. Snygg gest av dem förresten. Sen får vi hoppas att den återuppstår. Se på Hultsfred, de har ju ett riktigt bra startfält i år efter omstarten.

Malin sa...

Jobbar tyvärr denna helgen så inget Roskilde för mig. Men absolut en fin gest.