söndag, juni 05, 2011

In the Spotlight 2011 pt.22: Pete And The Pirates


Då och då händer det att man ramlar över ett och annat fynd på Spotifys startsida. Idag när jag loggade in fick jag ögonen på Pete and the Pirates. Tyckte namnet lät intressant och klickade mig vidare till albumet One Thousand Pictures. Nu har den nog gått på repeat fyra-fem gånger. Men så är jag ju också lite svag för brittisk indierock. Pete och hans pirater påminner stundvis lite om sina landsmän Bombay Bicycle Club, och med ett lätt stänk Interpol emellanåt. I raden av alla indierock-band så är Pete and the Pirates ett gäng som är värda att kollas upp.

Pete and the Pirates på

7 kommentarer:

Hammill sa...

Yes, jag har också "ramlat över" Pete and the Pirates. Riktigt kul band. Jag har låten "United" på gång till nästa Poplista. Men nu är det ju din tur att välja låtar, men tar du "United" så blir det en fempoängare.

Malin sa...

Jag har "Things That Go Bump" som en kandidat till min lista. Men om du har dem på gång kanske jag petar dem. I slutändan lär jag ju stå med fler bidrag än vad jag har plats till ändå! Får se hur jag gör :-)

Hammill sa...

Nä,nä,kör din kandidat! Dessutom skulle du kunna köra 12 låtar under din omgång (jag har ju annars delvis gått tillbaka till 10 låtar) eftersom den måste vara tre veckor. Jag är på semester i Frankrike från midsommar och tio dar framåt och kan inte redovisa något resultat om två veckor. På tre veckor hinner vi väl alla smälta tolv låtar igen.

Malin sa...

Aha, det blir tre veckor till och med. Ja då borde väl 12 låtar gå bra! Får se vad jag står med i slutet :-) United är ju en singel också så den går ju att ha med i ett senare läge.

Lite smått avundsjuk på att du ska åka till Frankrike! Hoppas det blir kanonväder!

Hammill sa...

Ja, kör du 12 låtar. Skall till Annecy nära Schweizgränsen. Orten kallas Frankrikes Venedig med kanaler som gator, höga berg runtomkring (stan har sökt vinter-OS 2018)och ligger vid Annecysjön. Se bild här http://www.google.se/imgres?imgurl=http://jdore.blogg.se/images/2008/annecy_9605346.jpg&imgrefurl=http://jdore.blogg.se/2008/june/&h=300&w=400&sz=29&tbnid=dOkEN5bJ49AExM:&tbnh=93&tbnw=124&prev=/search%3Fq%3Dannecy%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=annecy&hl=sv&usg=__G5z3NEvwkKXDt52Ji0bcZdFwNYU=&sa=X&ei=e5zsTcqJHcKq-AbG8pS-Dw&ved=0CE8Q9QEwAw

Oj,det blev lång länk...

Ankan sa...

Cage the Elephant, hyfsat tung indie. Tycker jag dåra. Pete har jag inte hunnit lyssna på än.

Malin sa...

Ingemar: Ser alldeles fantastiskt ut!

Ankan: Ska kollas upp!