tisdag, mars 16, 2010

X till skogen!

Vilken underbar tisdag! Förutom att vårsolen har värmt både kropp och sinne, har även Arvikafestivalen släppt den otroligt goda nyheten att IAMX är klar för ett besök i Värmland i juli!

Vissa band och artister får mitt musikhjärta att bulta lite extra och Chris Corner är som bekant en av dem. IAMX lirade på Arvika för ett par år sedan, ett av de bästa spelningarna jag varit med om. Då hade jag bara hunnit lyssna på ett fåtal låtar innan spelningen, albumen var vid det tillfället något svåra att få fatt på. Därav har jag längtat extra mycket efter att få se IAMX igen nu när jag kan samtliga tre album utan och innan. (Och när jag aldrig fick chansen att se Sneaker Pimps så vill ja ta alla tillfällen jag får till att se IAMX.)

Så äntligen har Arvika kommit med en bokning som gjorde biljetten värd pengarna. Jag ska inte sticka under stolen med att jag hittills varit väldigt besviken på Arvikafestivalens bokningar inför sommarens upplaga. En radda svenska akter som man antingen sett förut eller lyssnat sönder, Babyshambles klarar jag mig utan, Regina Spektor i all ära, hon är fantastisk, men ingen jag spricker av längtan efter att få se live. Fram till nu har det i princip bara varit In Flames som fått det att vattnas i munnen. Men med IAMX på schemat så vet jag i alla fall nu att jag inte behöver sälja biljetten. Därtill har även sköna Simian Mobile Disco, Volbeat och JJ tillkommit bland bokningarna, så det börjar ordna upp sig lite. Förhoppningsvis dyker det upp några fler valutagivande namn framöver.

Egentligen lite smått ironiskt att det just nu är IAMX och In Flames som väger tyngst på spelschemat. De både banden gästade festivalen samma dag de sist var där och båda var måste-spelningar för mig. Givetvis spelade de samtidigt. Offrade In Flames till förmån för IAMX, vilket jag inte ångrar även om det var rätt surt att missa flammorna. Förhoppningsvis gör inte Galaxen om misstaget att sätta dem på samma tid.


4 kommentarer:

sandra sa...

bästa bokningen någonsin! hade inte köpt någon bilejtt om det inte varit för iamx

Malin sa...

Bara att hoppas på att IAMX får spela på natten som sist.

Boggen sa...

Grym låt!

Malin sa...

Grym är bara förnamnet! :-)