fredag, mars 12, 2010

In the Spotlight 2010 pt.8: Broken Bells

Ända sedan jag hörde The High Road för första gången för ett par månader sedan har det varit världens bästa låt. Den är så bra att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Därför var det oerhört skönt att efter att ha varit på vift några dagar, få komma hem och se Ingemar på Poplistan tipsa om att Brokens Bells debutplatta nu är ute på marknaden. Äntligen!


foto från Myspace


För er som inte redan bekantat er med Broken Bells kan jag berätta att bakom namnet hittar vi inga mindre än Danger Mouse och The Shins frontman James Mercer. Det självbetitlade debutalbumet har gått på repeat så många gånger att jag tappat räkningen. Bara konstatera att 2010 återigen har bjudit på ett album som man bara kan låta gå utan att behöva bry sig om att hoppa över något spår. En otroligt behaglig 10 låtar lång resa. Broken Bells är helt enkelt formidabel från början till slut och jag vill aldrig stänga av.

Jag ska inte ge mig på att försöka beskriva plattan, utan jag föreslår att ni genast beger er in på Spotify-länken nedan för lyssning. Broken Bells bör ni inte missa!

Fler favoritspår: October, Mongrel Heart, The Ghost Inside
och så har vi senaste singeln Vaporize
Broken Bells på
Spotify
Myspace
Officiella hemsidan

8 kommentarer:

Boggen sa...

Kan bara instämma i hyllningskören. Danger Mouse is da man, eller da mouse kanske...

Malin sa...

:-)

/C. sa...

Ett lysande album är det. Kul att ens "dagdrömmerier" om ett bra album också infriades :-)

Malin sa...

Verkligen!

Hammill sa...

Jo, som du vet är jag också helt såld på Broken Bells. Det finns något i detta band, som kan bli något stort även kommersiellt (om det nu är det viktigaste...). Jag kan få en del vibbar från 10cc i sina bästa stunder och även Beatles. Storheten med dem är att det låter så självklart samtidigt som det är enkelt. Det enkla är ju ofta det svåra. Sedan är det ju upp till dem om de tänker samarbeta så länge till, det är väl något av ett sidoprojekt. Skivan är bra rakt igenom som en riktigt helgjutet album. Det är inte så ofta som jag lyssnar på en skiva rakt igenom i dessa mp3-tider, men med Broken Bells har jag redan gjort det flera gånger.

Malin sa...

Även om man vill höra en massa mer från dem så undrar jag samtidigt om det inte räcker gott med ett album? Ruskigt bra som sagt!

Hammill sa...

Fast alla är inte lika förtjusta i Broken Bells som vi på Musikfeber och poplistan. På kritiker.se har skivan fått 3,2 i snitt av sju tidningar. Stilaren Andres Lokko på SvD sätter 2 poäng. Jaja, smaken är delad.
http://kritiker.se/skivor/recension/?skiva=Broken_Bells__-__Broken_Bells

Malin sa...

Är väl egentligen inte så förvånad. Ytterst sällsynt att jag och kritiker håller med varandra!