lördag, januari 30, 2010

In the Spotlight 2010 pt.5: Apparatjik

Oj, vilken start på lördagen! Via NME:s Twitter hittade jag bandet Apparatjik som släpper sin debutplatta 1 februari.

Bakom Appratjik hittar vi Coldplay-basisten Guy Berryman, Mew's frontman Jonas Bjerre, Magne Furuholmen från numera insomnade a-ha, samt producenten Martin Terefe.

Att beskriva bandets musik är det inte enklaste. Men för att göra ett försök kan man säga att de stundvis låter ungefär som en experimentell korsning av medlemmarnas respektive band kraftigt kryddat med en del Sigur Rós. Fast det är bara ett taffligt försök att beskriva det, men det är helt klart spännande musik de gör.10 låtar ligger uppe på deras myspace, om det är hela albumet återstår att se på releasedagen. Allt är inte bra men det finns en hel del sköna spår där. Bäst gillar jag Electric Eye och framförallt Snow Crystals. Den låten har verkligen förgyllt min morgon!


Har ni inget för er så kan ni samtidigt som ni lyssnar ägna en stund åt att klicka runt bland länkarna i kuben på bandets hemsida.


Apparatjik på
Myspace
Officiella hemsidan

2 kommentarer:

/C. sa...

Jag har bara hunnit lyssna på Electric Eye och Snow Crystals men det låter väldigt spännande! Din beskrivning var dessutom träffande tycker jag.

Malin sa...

Tack! Ja det är ju en intressant konstellation