måndag, januari 18, 2010

In the Spotlight 2010 pt.1: Lawrence Arabia

Det började med att en av mina yngre kusiner under ett antal dagar på rad skrev lyriska statusuppdateringar på Facebook om Lawrence Arabia. Till slut tog min nyfikenhet över och jag pausade vad än det var jag spelade för stunden och gav utrymmet till Lawrence. Efter de två första låtarna var jag inte särskilt imponerad och övervägde att snabb-klicka mig igenom de resterande spåren. Den planen hann jag dock aldrig sätta till verket då nästföljande Apple Pie Bed och Auckland CBD Part Two omgående fångade mitt intresse. Sedan dess har plattan Chant Darling gått varm de senaste dagarna.


Bakom namnet Lawrence Arabia hittar vi Nyzeeländska James Milne. Chant Darling är Milnes andra platta och den är en trivsam pophistoria med folkrockig touch. De två ovannämnda spåren är mina främsta favoriter, men även småroliga The Beautiful Young Crew har bitit sig fast lite extra, precis som The Crew of the Commodore. Men jag hittar nya favoriter hela tiden och det finns egentligen inget dåligt spår på Chant Darling.


En utmärkt platta med andra ord och fin start på det nya året!


Lawrence Arabia på
Spotify
Myspace

4 kommentarer:

Boggen sa...

Helskön låt! Fastnar direkt.

Malin sa...

Tror säkert du kommer gilla hela plattan :-)

Hammill sa...

Gillar också låten. Har jag förstått rätt så är killen politiker på Nya Zeeland. En motsvarighet till Pete Garrett månne :)

Malin sa...

Det är möjligt, mer än vad jag vet