söndag, januari 24, 2010

In the Spotlight 2010 pt.3: Sidechild

Markera den 3:e februari i er kalender, för då släpps en platta ni absolut inte får missa i år; Sidechilds debutalster Music for Children.


Musikbloggen Knoxroad ligger bakom det träffsäkra citatet: "whimsical folk music with a healthy does of soul" om Sidechilds musik. Bara det borde får det att kittla i era hörselgångar! Bakom namnet Sidechild hittar vi Pontus, en kille med skön fluffrisyr och begåvad med en härligt karakteristisk röst som sätter extra personlighet till text och musik.
Av bakgrundshistorien att läsa var det en lång och arbetssam resa innan Music For Children stod klar. Och ibland är det bästa man kan göra att just stanna upp och starta om på nytt. Efter en kraschad dator, skivkontraktsstrul, ett antal svettiga studiotimmar och missnöje över låtmaterialet, var det precis vad Pontus gjorde. Och det blev en omstart som slog väl ut och resulterade i det debutalbum som snart når en återförsäljare nära dig.


Det är alltid lika skönt att kunna spela en skiva på repeat om och om igen och känna lika stor tillfredställe inför varje låt. Något som är rätt ovanligt för ett album, alltid finns det något spår som man vill hoppa över. Men inte på Music For Children.

Sidechilds downtempo-soulpop är en oerhört uppfriskande fläkt. Det är nära och snyggt. Vackert och känslofullt. Ömsom svängigt, ömsom lugnt. En perfekt blandning. Några av spåren har etsat sig fast lite extra, som Hey Love, I'm a Train, We all want to be true och Unborn. Ett par av dem, och några andra av albumspåren hittar ni smakprov på på Myspace-länken nedan. De titlarna som inte återfinns där föreslår jag att ni lägger på minnet och lyssnar till den när ni fått tag på plattan.

Jag säger när ni har plattan. För det här är inte bara en rekommendation, det är en uppmaning. En uppmaning till er att kolla upp Sidechild för det här är en starkt lysande pärla på den svenska musikscenen. Väl värd er uppmärksamhet för en stund!Sidechild på
Myspace
Officiella hemsidan
YouTube


Videon till första singeln Come on Come on.Tack till Pontus och Lina!

Inga kommentarer: