lördag, november 14, 2009

In the Spotlight 2009 pt.36: Them Crooked Vultures

Fint nog får jag tillfälle att återkomma till årets fräckaste konstellation snabbare än vad jag hade räknat med. Them Crooked Vultures självbetitlade album släpps den 17:e november men sedan någon vecka tillbaka kan man lyssna till hela skivan på bandets hemsida. Riktigt fint då trion har hållit hårt på sitt material och bara släppt ifrån sig några korta aptitretare tidigare.

För er som har missat Them Crooked Vultures så är det inga mindre än Dave Grohl (Foo Fighters), John Paul Jones (Led Zeppelin) och Josh Homme (Queens of the Stone Age, Eagles of Death Metal m.fl) som gömmer sig bakom namnet. Sannerligen ingen dålig sättning med andra ord!
Är inne på tredje vändan av albumet i skrivande stund och det är då rakt på sak en väldigt trevlig lyssning! Och vad annat kan man vänta sig med de namnen bakom instrument och mikrofon? Det är som gjort för att göra ytterligare ett avtryck i rockgenren. Det känns till och med nästan överflödigt att sitta här och orera om hur bra det är. Därför ska jag inte orda mycket mer om saken utan föreslår istället att ni svänger in på länken nedan och låter prima rocknroll ljuda ut i er bostad resten av dagen.

Them Crooked Vultures officiella hemsida


Har ni mot förmodan inte tid med ett helt album föreslår jag att ni åtminstone lyssnar på låtarna Scumbag Blues, Elephants och New Fang.

2 kommentarer:

/C. sa...

Ett utmärkt album! Bra att du håller ögon och öron öppna så man får reda på när nytt och intressant släpps :-)

Malin sa...

Återigen Zane Lowe att tacka :-) Han har tjatat som bara den om TCV i några veckor nu. Han hade den som veckans album nyligen också.