tisdag, november 17, 2009

Dagen E

Imorgon väntar dagen med stort E! En dag jag längtat som en galning efter sedan den dagen då Editors spelade sig in i mitt liv för ganska så exakt fyra år sedan. Och imorgon sätter jag kurs mot den danska huvudstaden för att se husgudarna uppträda på Vega. Har fortfarande inte fattat att jag äntligen ska få se mitt favoritband live. Det går inte riktigt in. Har ni fortfarande inte lyssnat in er på senaste alstret In This Light and On This Evening är det dags nu! Enligt PIAS är det förresten You Don't Know Love som kommer att bli andra singeln ut.
Som grädden på moset så kommer även The Maccabees att vara förband. En grupp jag varit barnsligt förtjust i sedan jag hörde Toothpaste Kisses på radion för ett par år sedan. Deras senaste platta Wall of Arms har fortfarande inte fått ett eget inlägg här, och jag tror inte jag kommer hinna med det heller innan årets slut. Men det är en riktigt riktigt bra skiva, och deras debut Colour It In är också mycket bra. Rekommenderar er starkt att kolla upp de två om ni inte redan är bekanta med The Maccabees.
Ytterligare ett förband kommer värma upp scenen under kvällen och dessa går under namnet Wintersleep. Jag lyssnade igenom deras senaste album Welcome to the Night Sky igår och det lät inte alls dumt. Kan nog bli en kanonkväll med andra ord.


Därefter styr jag kosan mot de värmländska hemtrakterna för att sedan ta mig till Oslo på lördagen och en annan drömkonsert, nämligen Mew. De har hängt med i bra många år nu, sedan början av 00-talet och jag har undrat om jag någonsin skulle få chansen att se dem. Och nu är det så äntligen dags! Hoppas på mycket gammalt material då jag dessvärre inte är så förtjust i senaste plattan No More Stories... med undantag för singeln Repeaterbeater.
Därmed kommer det bli ungefär en veckas uppehåll i musiktipseriet från mitt håll. Men jag lämnar er med några sköna spår från några av banden ovan. Samt att jag givetvis tycker ni ska spana in mina bloggvänner som ni hittar i spalten här till höger. De levererar alltid sköna tips!

À bientôt!


Editors - Papillon
Editors - Munich
The Maccabees
- Can You Give It
The Maccabees
- First Love
Mew
- Special
Mew - She Came Home for Christmas

2 kommentarer:

Hammill sa...

Jag såg dem på Sticky Fingers i Göteborg för cirka 3 år sen.
Mycket bra. Då lät dem som en blandning av Joy Division och Echo and the Bunnymen.

Malin sa...

Vad avundsjuk jag blir på dig nu när du fick se dem så pass tidigt! Jag kom aldrig iväg på den Sverige-vändan tyvärr.

Men Köpenhamn-spelningen var grymt bra! Recension kommer här i slutet av veckan.