söndag, februari 01, 2009

Söndagslistan - And like a ghost without an atmosphere, his voice sang without a song

Söndag och ytterligare en vecka att summera i musik. Om förra söndagslistan var svår att få ihop var det desto lättare den här gången. Apoptygma-febern har lagt sig och en massa annat har strömmat ut hur högtalarna. Inga nya upptäckter, däremot har jag äntligen börjat lyssna på Joseph Arthur, tog mig bara några år att komma till skott. En skön spelning, tror det var på Arvika för några år sedan, gillade vad jag hörde... sen hände inget mer från mitt håll förrän nu i veckan. Hittar dessvärre inte Leave us alone i albumversion för er vilket är synd för den är ruskigt bra, liveversionen här ger den inte alls rättvisa.

Mest spelad är nog annars Moonspells Nocturna. Jag har inte lyckats ta till mig dessa portugiser på skiva, dessvärre, för de var ruskigt bra live på Arvika i somras. Men så shufflade datorn fram denna låt en dag och jag har insett att jag nog får ta mig an deras musik lite i taget. En annan lycka är att jag äntligen fått tag på Dektektivbyråns remix av Krunegårds Jag är en vampyr. Har varit upp över öronen i den sen jag hörde den på radion någon gång i höstas, har varit smått frustrerande att inte kunna spela den själv utan bara invänta den på radion. Men nu så! Veckans höjdpunkt har förmodligen framgått av föregående inlägg, upptäckt av nytt material med Editors. Annars är det i princip nya favoritspår med gamla favoritband.

Blir youtube-spelista denna gång också, använd pilarna i kanterna för att klicka vidare om ni inte orkar lyssna igenom hela spåren.
Låtlista:
Moonspell - Nocturna
Yeah Yeah Yeahs - Deja vu
Cold War Kids - Golden Gate Jumpers
Suede - Young men
The Charlatans (UK) - Bad Days
Radio 4 - Too much to ask for
Asian Dub Foundation - Rise to the challenge
Nick Cave & the Bad Seeds - Jesus of the Moon
Joseph Arthur - Leave us alone
Editors - No sound but the wind
Markus Krunegård - Jag är en vampyr (Detektivbyrån Remix)

2 kommentarer:

TP sa...

Moonspell blev jag väldigt förtjust i. Har mig veterligt aldrig hört dom innan. Ska kollas upp ögonaböj.
Charlatans gjorde sitt starkaste album någonsin förra året.
Editors får munnen att vattnas!!!

Malin sa...

Ja Moonspell är nog lite doldisar skulle jag tro. Har ingen riktig koll på deras popularitet.

Charlatans har jag bara lyssnat lite sporadiskt på trots att jag ofta gillat det jag hört.

Och din kommentar om Editors säger allt :-)