fredag, februari 27, 2009

Festivaltankar

Samtidigt som den underbara nyheten om att Depeche Mode är klara för Arvika släpptes i höstas så dök en liten rädsla upp. Tänk om det blir Kraftwerk-syndrom? Kraftwerk var ju inte direkt billiga och DM når väl inte upp i deras prisklass men att ta det bandet till Värmlandsskogen är ju inte direkt finasierat med fickpengar om man säger så. Konsekvensen av att boka Kraftwerk blev att spelschemat i övrigt strök med. Frågan är om det någon gång har varit ett sådant sanslöst tråkgit spelschema som det var på Arvika den sommaren dessa tyskar gästade. Sen vet vi ju också hur det gick... Kraftwerk blev inte den hit man trodde och man gick back och festivalen var en hårsmån från att att få stänga igen butiken, kasta in handduken, ja gå i graven helt enkelt. Men festivalen har ju sedan dess repat sig ordentligt och gått finfint på senaste år. Jag tror inte heller att det kommer bli en Kraftwerk-upprepning, även om DM kommer vilja ha en fet sedelbunt så är det nog ingen fara för festivalens framtid. Blir nog slutsålt även i sommar om arrangörerna inte tar sig vatten över huvudet och blir överivriga.

Den enda rädslan jag har haft är just övriga bandbokningar... hur roliga blir de om huvudakten slukar majoriteten av budgeten?

Men so far så ser det faktiskt riktigt fint ut. Nyligen blev det klart att inga mindre än Fleet Foxes är klara! Mustasch har man förvisso sett fem-sex gånger men de får man aldrig nog av att se live. Bob Hund är jag riktigt glad över att se i listan över klara band tillsammans med ett gäng gamla synthgrupper och nyupptäckta mindre småakter så som James Yuill vilken jag tänkt skriva ett inlägg om i två veckor nu men inte hunnit med än. Men det är på G.


Det är för övrigt inga dåliga bandnamn som regnar ner över Sverige. DM till Arvika, The Killers till Hultsfred, Placebo till Siesta och....

..till lilla Växjö kommer inga mindre än Simple Minds!
Smygreklam därmed till Växjö Rockfestival:
www.vaxjorockfestival.se

2 kommentarer:

/C. sa...

...och Neil till Europa :-) Blev klart idag med ett datum i England - så nu får du hjälpa till och hålla tummarna att han vill återuppleva svensk sommar.

Roligt med Skottarna! - kanske jag också ska tillägga nu när jag kommenterar inlägget ;-)

Malin sa...

Sedär! Håller tummarna för att han vill pallra sig hit igen.

Och väldigt kul med skottarna må jag säga :-)