onsdag, januari 10, 2007

Musikåret 2006 - Albumen

Jo men visst, innan Poirot börjar om 25 min ska jag försöka hinna med en liten lista över 2006 års bästa plattor. Fast detta är egentligen en omöjlig uppgift eftersom jag inte köpt särskilt många skivor som släpptes under förra året. Inte på grund av brist på intressanta släpp, NEJ tvärt om, min önskelista är milslång men dessvärre känner nog alla till de hutlösa skivpriserna.

Så istället rangordnar jag de få 06-plattor jag köpt. Dock väntar jag med plats nummer ett till ett senare inlägg eftersom den kommer få en lång kommentar, och för att dra ut på spänningen lite kanske...eller inte vad vet jag. Det är nog egentligen inte särskilt svårt att lista ut vilken skiva det handlar om.

Här kommer listan i alla fall:


2. Infadels - We are not the Infadels
När solen lös och man satt på ett kontor i Karlstad och knegade kom SR's Webradio väl till pass, framförallt deras Festival-kanal. Veckorna innan Roskilde roterade fyra låtar av Infadels på den kanalen och förgyllde varje dag av min sommar. Ni som känner mig vet att jag älskar alla försök till att ta rocken till dansgolvet. Kaxig elektro-pop/rock och definitivt ett 00-talets skönaste plattor.

3. Arctic Monkeys - Whatever people say I am...that's what I'm not
Visst, ni har nog hört allt förut men det är sant som de säger. Dessa britter är briljanta!

4. The Automatic - Not accepted anywhere
Jag har tidigare nämnt och hyllat musikshowen London Live som SVT var så snälla att visa under förra årets första hälft. Där upptäckte jag dessa coola Walesare vars Raoul är en av de häftigaste låtarna som dök upp under 2006.

5. Paolo Nutini - These Streets
Ung snubbe från Paisley i Skottland, begåvad med en makalöst behaglig röst. En platta utan en enda tråkig låt.

6. Kaizers Orchestra - Live at Vega
Utan att ha hört någon annan så är det här ändå årets live-platta utan tvekan. Årets live-platta från en av tidernas bästa live-band.

7. Muse - Black holes and revelations
Schysst skiva och definitivt bättre än Origin of Symmetry.

8. Ladytron - Witching Hour
Elektropopens mästare, inte ett helt perfekt album men ändå en utmärkt skiva.

9. Wolfmother - Wolfmother
Vad kan man säga, Australiensare har väl alltid varit bra på att lira rock! Plattan är lika grym som frontmannens fluffiga frisyr.

10. We are scientists - With love and squalor
Gillar soundet även om det egentligen inte är något direkt märkvärdigt, men över lag schyssta låtar, framförallt Nobody move nobody get hurt

11. Koop - Koop Islands
Behagligt sound.

1 kommentar:

Nisse sa...

Du kanske borde börja ladda ner en del plattor illegalt? ;)

Jag måste säga dig att jag också hade Hari Mata Hari som min favorit senast det begav sig. Och angående Morrissey... tja, du kan ju ta en titt på mitt senaste inlägg (som f.ö. skrevs innan jag läst din kommentar). Ha det bra!