fredag, april 09, 2010

Have you heard the latest? pt.14

Äntligen! Äntligen, äntligen har LCD Soundsystem släppt en hel låt från kommande plattan (som enligt James Murphy blir deras sista). Därefter har vi ytterligare ett "äntligen!" i form av nytt från Band of Horses. Mina stora favoriter från förra året, And So I Watch You From Afar, har gett ut en ny EP som finns att hitta på Spotify. Inte lika mördande brutalbra som förra årets debutplatta, men bra. Därtill vill jag tipsa om den elektroniska Stockholmsduon Psychic Stunts och de retropopiga britterna Frankie & the Heartstrings vilka jag upptäckte igår. Håll till godo!


LCD Soundsystem - Drunk Girls

Band of Horses - Compliments

Frankie & the Heartstrings - Tender

Psychic Stunts - Wind Up the Sound

And So I Watch You From Afar - S is for Salamander

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag säger bara dubbelWOW!
Band Of Horses, så jäkla bra!
Måste lyssna igen.
TP

Ingemar Berg sa...

Mm, LCD Soundsystem är bra, kommer till WOW i augusti. Tack för tipset om And So I Watch You From Afar. Jag gillade ju den förra skivan skarpt - tyvärr gällde det inte alla andra på Poplistan. Ska kolla in EP:n snarast även om den tydligen inte håller riktigt samma klass.

Malin sa...

TP: ja visst är det bra!

Ingemar: EP:n är bra, men jag tycker inte riktigt den når upp till albumet. Men den plattan är så knäckande bra att det är snudd på olagligt!

Gigi sa...

Hej!

Mitt namn är Gisela och driver IAMX Scandinavian Street Team. Såg att du skrev om bandet och därför vill jag bjuda dig att joina oss!
Vi har precis börjat och just nu håller vi på att rekrytera drivna och ambitiösa människor som är lika entusiastiska att hjälpa bandet lyckas som Vi är. Mer info kommer komma inom kort. Vi kommer att ha tävlingar med fina priser för de som vill hjälpa promota bandet.
Om detta låter kul och intressant maila mig på gisela.sotomayor.s@gmail.com så skickar jag mer info.

Med vänlig hälsning
Gisela Sotomayor

Ankan sa...

BoH! Fan vad spännade.

Malin sa...

Visst är det!

Ingemar Berg sa...

Nu har jag äntligen lyssnat igenom EP:n med And So I... och jag tycker den är i klass med förra skivan. Riktigt j-a bra. Udda hårdrock, fast hårdrock är inte rätt ord. Det påminner mycket om gamla härliga progressiva hjältarna King Crimson a la skivan Larks Tongues In Aspic.
Tack än en gång för tipset om detta band

Ingemar Berg sa...

And So I... är som närmast i Oslo 26 april. Tyvärr mitt i veckan - jobbar - annars hade jag bott över hos släktingar där.

Malin sa...

Oerhört kul att du fastnat för dem! Jag får nog spela EP:n några gånger till. Kan tänka mig att den växer. Deras sound är fruktansvärt bra iaf! Avgudar debutplattan. Tungt och brutalt.

Synd att de inte lirar i Oslo i maj istället, då befinner jag mig uppe i Värmland så det hade varit mer angeläget att åka dit. Men det kommer väl fler chanser förhoppningsvis!