fredag, februari 22, 2008

Into the wild

Pearl Jam. Detta band som varenda musiksnöre verkar prata sig varma om. Jag har aldrig lyckats förstå mig på dem. Har tre av deras skivor som jag fick av min kusin när hon flyttade ihop med sin pojkvän. Jag har med jämna mellanrum försökt ge dessa en chans, med erfarenhet av att vissa skivor, och även band, behöver lite tid. Fast gällande detta band reagerar mina smaklökar negativt gång på gång. Pearl Jam är helt enkelt för tråkiga för mig. Så när Dan igår skickade Eddie Vedders senaste soloplatta, Into the wild, till mig så var jag väldigt skeptisk. Dock är jag inte den som är den, utan är beredd att ge allt en chans. Så mot kvällningen körde jag igång musiken och det hela slutade med att jag säkert spelade den fyra-fem gånger på raken innan jag skulle börja dona med annat. Into the wild är nog det mest behagligaste jag lyssnat till på länge. Vedders röst kommer till sin rätta.
Det var en väldigt trevlig överraskning.

Nästa steg blir till att försöka se filmen.


Eddie Vedder - Guaranteed
Eddie Vedder - Long nights
Eddie Vedder - Hard sun

7 kommentarer:

Jimmy sa...

Tycker som du att det är en mycket behaglig platta att lyssna på.
Ville också passa på att tipsa om
Sigur Ros som kommer till Way Out West i sommar. Mäktigt värre

Jimmy

Malin sa...

Ja jag hörde detta. Borde verkligen försöka ta mig dit. Sigur live är nog en upplevelse utöver det vanliga

Ankan sa...

Hur kan du inte gilla Ten? (Fast efter den gick det utför.)

Malin sa...

Alla snackar om "Ten". Jag vet inte ens om jag har hört den men jag får väl göra slag i saken och ge den en ordentlig chans då. Men det får bli mitt absolut sista PJ-försök!

Ankan sa...

Det tycker jag absolut du ska göra! :D
"Black" e i mina öron bäst. Kanske e det för grunge:igt, men Alice in Chain´s "Dirt", kan det vara nåt? Samma era som ovan och grymt bra.

Malin sa...

Alice är jag bara bekant med till namnet så det är väl kanske på tiden att jag ger dem en chans också :-D Jag ska se till ta tag i dina tips nu i dagarna!

Anonym sa...

Vill någon höra Pearl Jam at their prime så skulle jag personligen rekommendera No Code och Riot Act. Två skivor som blandar musikstilar mer vilt än några av de andra Pearl Jam-skivorna. Låtar som smakprov: In my tree, Off he goes, You Are, I am mine och All or None. Hoppas ni kan hitta charmen! ^^