lördag, januari 22, 2011

In the Spotlight 2011 pt.2: Covenant


Svenska synthbandet Covenant gjorde entré i min skivsamling i början på 00-talet när de släppte plattan United States of Mind. Den hamnade i min ägo via singeln Dead Stars som jag var barnsligt förtjust i, och fortfarande är. Men bortsett från kanske två andra spår så var albumet en otrolig besvikelse. Jag har gillat efterföljande singlar, och gjorde ett försök med albumet Northern Light. Men återigen var besvikelsen framme och Covenant-lyssnandet rann ut i sanden på nytt.

Därför hade jag förväntat mig samma gamla visa när jag här om dagen upptäckte att bandet släppt ett nytt album. Men istället fick jag mig en stor positiv överraskning när jag lyssnade på den 6-spårssampler av Modern Ruin som ligger uppe på Spotify. Oväntat bra! I synnerhet singeln Lightbringer som gästas av Necro Facility. Den är lätt beroendeframkallande.
Tänkte att Kaizers Orchestras kommande album skulle bli en inflyttningspresent till mig själv. Jag tror bestämt att jag får lägga till Modern Ruin till den beställningen också.


Covenant på


2 kommentarer:

TP sa...

Mycket intressant med en ny Covenant-platta. Lite överaskad att gruppens musik inte riktigt hittat hem till dig, med tanke på din kärlek till ett flertal andra grupper som rör sig inom i stort sett samma musikaliska territorium.
Jag själv är väldigt svag för bandet och tycker dom lyckas med att variera sin musik vilket inte alldeles enkelt inom just denna genre. Håller dock med dig att en hel platta kanske inte dom riktigt ror hem. Ge deras bakkatalog en ytterligare en chans och du kommer många angenäma överaskningar.
TP

Malin sa...

Ja det har ju gått några år nu, så det är väl dags att ge deras album en ordentlig chans igen. Samtliga den här gången. Har sett dem live säkert 4-5 gånger och där har de alltid varit suveräna.