torsdag, januari 20, 2011

BBC's Sound of 2011


Dags att spana in vilka band och artister BBC spår framgång för under 2011. Listan för 2010 såg ut så här, och med facit i hand var det väl spått.

Vad tror britterna om 2011 då? Jessie J som knep förstaplats var inget för mig. Däremot fastnade jag för två andra intressanta tjejer på listan, där Anna Calvi var först att fånga min uppmärksamhet. Smakprovet Jezebel är helt OK, men det var framförallt Moulinette jag föll för när jag letade vidare. Sedan var det Clare Maguires tur att fånga mig med sin fina Ain't Nobody.

Vidare kan James Blake vara ett namn att lägga på minnet. Hans Limit to Your Love växer för varje lyssning. En annan låt som växer är Jamie Woons Night Air.

Inte helt oväntat föll även indierockiga Trouble on the Way med bandet Mona mig i smaken. Och ni som lyssnar på P3 har säkert hört den ursköna Wreckin' Bar (Ra Ra Ra) med The Vaccines.

Med på listan finns även The Naked & Famous som jag vet att ett par av vänbloggarna, som ni hittar ute i högerkanten, har tipsat om tidigare. Gillar ni elektronisk pop, ge Punching a Dream ett öra. Helt riktigt finns duon Warpaint med också, vilka jag hade med på min årsbästalista med fina låten Undertow.


Det var mina favoriter. Vill ni kika på hela listan, då ska ni svänga in här.2 kommentarer:

Boggen sa...

Kom en bit ner i listan innan det var något som fastnade, men då fastnade det ordentligt! Mona! Riktigt bra. Hittade fler bra tub-klipp med dem. Kul att också Naked & Famous, som jag pushat för får uppmärksamhet.

Malin sa...

Fastnade också rejält för Mona. Ska spana in dem närmare vid tillfälle. The Naked & Famous kommer säkert nå högre grader under året, något annat vore olagligt!