måndag, december 13, 2010

In the Spotlight 2010 - Albumregn del 1 av 3: Rock


Det har varit låg aktivitet här på senast. Främsta anledningen är att jag har varit halvt däckad i förkylning/influensa i två veckor. Sen har jag insett att tiden rinner iväg så fort att jag har fått lägga på ett kol vad gäller årsbästa-listorna.

Men innan jag hoppar in på de kära summeringarna, ska jag köra en repris-serie från förra året. I tre delar ska jag lista alla de grymma plattor som jag tyvärr inte har hunnit skriva om. Men till skillnad från förra året, i ett försök att få lite mer struktur på det hela, har jag försökt att dela in dem efter genre. Väldigt löst indelat ska tilläggas, då varje genre som bekant har väldigt många nyanser.


Då så. Då börjar vi, och det första albumregn-inlägget tillägnar jag kategorin rock. Och rock kan ju innebära väldigt mycket som bekant. Vilket ni kommer att märka här. Därav har jag listat följande album efter deras "tyngd". Snällast först, och hårdast sist. Med andra ord börjar det i en 60/70-talsretro-anda, och slutar i brutal hårdrock.


Hugg in gott folk!
(Länkarna leder till Spotify.)


Brittiskt gäng som lirar skön psykedelisk rock.

Dansant indierock med attityd.

Oväntat bra album från BRMC.

"Psykosrock"/Psychobilly. Ett litet favoritband sen 8 år tillbaka. Detta är tredje albumet, första på ungefär sex år. Ett ganska säreget gäng, faller nog få i smaken. Men jag tycker de är riktigt bra.

Svenskt vemod.

Bländande bra!

Norskt riv.

Brittisk hårdrock. Är lite tudelad till sångarens röst, men annars, ett mycket bra rockalbum.

Svenskt och blytungt.


7 kommentarer:

Hammill sa...

Wolf People och Les Savy Fav gillar jag mycket, Khoma sådär och BRMC förstås, även om jag inte kollat in skivan så noga. Blev lite intresserad av det du skriver om bandet The Eighties Matchbox... Ska kolla in dem nu.

Malin sa...

ska bli spännande att höra ditt utlåtande om 80's Matchbox. Ett speciellt gäng som sagt... synd bara att deras andra album inte finns på Spotify. Den är riktigt bra.

Ankan sa...

Du tycker att Du har dålig aktivitet. Vad har då jag...

;D

Malin sa...

Hehe, ja du slår mig faktiskt där ;-)

Hammill sa...

Gillar 80s Matchbox. Ganska varierat och en sångare som kan sjunga, inte bara grymta. Jag måste samtidigt slå ett slag för ett av mina absoluta favoritband i genren progmetal och det är norska Shining. Lyssna på senaste skivan Blackjazz, bra rakt igenom och som avslutas med en riktigt bra cover på King Crimsons gamla mästerverk 21st Century Schizoid Man. Tänkte köra den under temat Cover-original i veckan.

Malin sa...

Kul att du gillar 80s Matchbox! Shining ska jag kolla upp. Norskarna är bra på musik

Malin sa...

Nja, Shining föll mig inte riktigt i smaken tyvärr