fredag, december 03, 2010

Fredagsröj...


... blir det inte mycket av för min del då jag har slarvat med att stänga jackan, och med dragit på mig en förkylning. Så kan det gå. När energin är låg och kroppen värker är fåtöljen således min kompanjon dessa dagar. Senaste tidens läsning har rullat in på musikbiografier igen. En kollega nämnde Marilyn Mansons bok Den långa vägen ut ur helvetet. Blev nyfiken på att läsa den och slängde iväg en beställning. Men det är inte Manson jag ska behandla här. För i samma veva håvade jag även med The Dirt, storyn om Mötley Crüe. Länge tänkt läsa den, men det har aldrig blivit av.

Sagt och gjort, började läsa The Dirt här om dagen. Och igår bestämde jag mig för att jag kanske borde lyssna lite på bandet också. Givietvis har jag hört några låtar av Mötley förut, här och där, men jag har aldrig lyssnat på dem. Skulle se dem live i somras, men det tyckte uppenbarligen inte vädergudarna att jag skulle göra, så det sket sig. Synd, för när jag nu bekantar mig lite mer med Sixx, Neil, Mars och Lee så hade det varit riktigt skoj att se dem på en scen.

Hur som helst. Nu blev det mycket snack och lite verkstad, kanske för att jag är uttråkad och frustrerad av förkylningen. Det jag egentligen bara hade tänkt göra var att posta min nya favoritlåt för veckan.

So, here we go!


Dr. Feelgood - Mötley Crüe.3 kommentarer:

Ankan sa...

Jag läste boken för nåt år sedan och tänkte såklart också att jag borde lyssna in mig på dom. Men nja, så jvla bra är dom ju inte.

Boggen sa...

The Dirt är en riktigt underhållande (och avskräckande) bok om rocknroll-livet. Var Mötley-fan ett tag under det glada 80-talet och tycker fortfarande att "Live Wire" är en riktig höjdare. Ska nog kolla upp Mansons bok också, och Lemmys, och Anthony Kiedis och ....

Malin sa...

Ankan: Jag har har fastnat på Dr. Feelgood-låten så jag har inte kommit längre..

Boggen: Det är mycket man vill läsa! Vet nog inte vilken av The Dirt eller Mansons man ska tycka är sjukast...