onsdag, augusti 25, 2010

In the Spotlight 2010 pt.22: The National


Det värmer i en dotters hjärta när ens mor ringer och babblar lyriskt om hur hon upptäckt The National. Mamma är flitig P3-lyssnare och de har uppenbarligen haft den goda smaken att förgylla etern med Bloodbuzz Ohio i sommar. Eftersom jag för sommaren befinner mig i en håla mitt ute i skogen och får posten eftersänd till en adress 1,5 timme bort så blir det för stunden dåligt med skivköp. I sådana lägen är Spotify och mammor med bra musiksmak världens bästa uppfinningar. När jag var hemma hos mor i helgen passade jag därmed på att låna med mig The Nationals senaste alster High Violet för att spela i bilen. Eller rättare sagt, mamma uppmanade mig ivrigt att låna med den över veckan. Och så förtjust som jag är i bandets tidigare verk var jag inte sen med att tacka ja och trycka in skivan i bilstereon.


High Violet är veckans platta. Formidabla låtar. Matt Berningers röst är det perfekta sällskapet när mörkret faller på och får mig att längta ännu mer efter hösten. Jag smälter till Sorrow, dyrkar Anyone's Ghost, försvinner bort i England och kan inte sluta spela Conversation 16.

Det här är ett album du inte vill vara utan i höst!


The National på

4 kommentarer:

Boggen sa...

Skönt att du gillar mitt absoluta favoritband just nu. Tror att det blir svårt att peta ner High Violet från tronen när året ska summeras.

Malin sa...

Den lär hamna högt! Skönt att The National fortsätter leverera sådan storslagen musik

Jimmy Myhre sa...

Sicken morsa, hatten av som man brukar säga. Minns när jag och min broder försökte spela Jesus And The Marychains debutplatta för farsan, gick sådär bra.

Malin sa...

Ja min mor har jag frälst in på både det ena och det andra! Och en del hittar hon som sagt på egen hand. Nu senast hade hon upptäckt Arcade Fire. Min far däremot testar jag aldrig något nytt på. Däremot blir det en del snack om den äldre musiken. Det är fint.