onsdag, augusti 04, 2010

Peppen är tillbaka!

Sommaren rusar iväg och helgen närmar sig med stormsteg. Denna gång vankas det Sonisphere i Stockholm. Ska ärligt erkänna att jag, hör och häpna, fram till i söndags var rejält omotiverad att åka. Sonisphere-peppen följde dessvärre med Dio ner i graven när rockhimlen sorgligt nog beslutade sig för att hämta hem en av våra stora rockprofiler i förtid. Då hjälpte det föga att det stod Iron Maiden + Iggy Pop & The Stooges på affischen. Heaven & Hell var sommarens stora drömkonsert som jag suktat som en tok efter sedan den dagen jag skaffade biljetten i vintras.

Men så hände något jag inte ens kunde drömma om. Mitt i min växande ovilja fick jag nyheten att The Cult ska lira i stan på fredag kväll. Min relation till bandet är bara dryga 1,5 år gammal, men The Cult hamnade väldigt snabbt på listan över drömkonserter när jag upptäckte dem. Så om allt går i lås nu kommer jag förhoppningsvis att få värma upp inför Sonisphere med Ian Astbury och hans mannar. Och det, det är verkligen inte fy skam! Snacka om plåster på såren.

Jag håller alla tummar. Men oavsett hur det går så är i alla fall åk-peppen tillbaka. Dubbelt upp. Nu är jag rejält laddad igen inför att ta mig till hufvudstaden och beskåda både Maiden och Iggy. Samt några andra namn som det ska bli kul att se.


Önskar er en solig och fin helg och lovar som vanligt att lämna en festivalrapport när jag är tillbaka! Nedan har ni några goa låtar att dra på:


Iggy Pop - Lust For Life


2 kommentarer:

Hammill sa...

Å fasen, The Cult!! Ett av mina favorit hårdrockband, även om inte hårdrock är helt rätt beteckning på dem. The Cult är The Cult helt enkelt och jag har ju följt dem sedan begynnelsen, dvs mitten av 80-talet. Kanonbra live och jag har en känsla av att de fungerar bra live fortfarande.
Ha det bra på Sonosphere.

Malin sa...

Jodå, The Cult var både bra och underhållande. Men det var nog bra mycket bättre när det verkligen begav sig back in the days. Återkommer med ett inlägg.

Sonisphere var...ptja, rätt misslyckat. Men jag återkommer om det också.