lördag, februari 06, 2010

In the Spotlight 2010 pt.6: Vampire Weekend

Det har nog knappast undgått den som följer den här bloggen, eller min twitter/blip.fm att jag är gruvligt förtjust i Vampire Weekends charmanta pop. Debutskivan gick varm när den kom och jag spelar den fortfarande väldigt ofta. Har ivrigt väntat på en uppföljare och för några veckor sedan landade Contra på skivdiskarna.Har haft albumet på repeat senaste dagarna och det är med lättnad jag kan konstatera att Ezra Koenig och hans mannar snickrat ihop ytterligare en suverän platta. Spåren växer mer och mer för varje lyssning. Jag är tokglad i Cousins, barnsligt förtjust i Holiday och den ooh-ande refrängen i White Sky, kolossalt fäst vid Run, och rysligt svag för fina Taxi Cab vilken blivit min stora favorit på plattan. Och Horchata, förstås, som jag redan tjatat mig varm om här några gånger.

Med tanke på vilken förträfflig debutskiva Vampire Weekend gjorde måste jag säga att de har lyckats förbaskat bra med uppföljaren Contra. Och förhoppningsvis kommer bandet att fortsätta leverera sin sköna musik i många år framöver.Vampire Weekend på
Spotify
Myspace
Officiella hemsidan

2 kommentarer:

Ingemar Berg sa...

Jaså, de har äntligen kommit upp på Spotten. Jag har väntat på den ett tag. Jag gillar också dem och det blir ju ett spår att rösta på på en poplista inom en snar framtid.

Malin sa...

Yes, för någon vecka sedan dök den upp!