torsdag, juni 25, 2009

You already know the way I feel inside

Dagarna går och Editors har hunnit avverka ytterligare några festivalspelningar runt om i Europa. Och med det så dyker allt fler klipp upp på YouTube med de nya låtarna.
Nedan följer de fyra nya låtar som bandet börjat framföra live nu under sommaren.

Papillon
Det här är låten som jag länkade till i förra inlägget. Här i bättre kvalitet. Det är verkligen en ruskigt bra låt och det luktar singelpotential. Som sagt, september känns väldigt långt bort!
Eat Raw Meat = Blood Drool
Titeln som gjorde mig smått paff när jag fick se låtlistan efter spelningen i Schweiz. Klurat på om det kan vara den riktiga titeln eller om det bara är ett arbetsnamn. Det är bara att snällt vänta till september får vi se. En intressant låt är det hur som helst, med en mycket skön refräng.
Bricks & Mortar
Sämst ljudkvalitet av de fyra klippen men lyssningsbar. Skönt sound men det tar nog ett par lyssningar innan den riktigt fastnar. Den känns inte jättemärkvärdig vid första lyssningen men nog helt klart en låt som kan tänkas växa.
The Big Exit
Av de fyra är det här den jag har haft lite svårt att ta till mig. Jag tycker den låter lite sådär, men å andra sidan är det ju inte heller den bästa ljudkvaliteten så mycket kan tänkas gå förlorat på grund av det. Man missar känslan i soundet då allting inte riktigt kommer fram. Kan dock tänka mig att den kan bli intressant att höra på plattan.
Sen får vi inte glömma No Sound But the Wind som kunde höras redan förra sommaren. Den osar också singelpotential och är tillsammans med Papillon mina två stora favoriter hittills av det nya materialet.
Som sagt, inte det lättaste att lyssna på liveklipp i YouTube-kvalitet men det ger ett litet hum i alla fall om vad vi har att vänta oss av nya skivan.

3 kommentarer:

Ankan sa...

Monotonare och synthigare än tidigare. Spännande.

TP sa...

Ojojoj!
Det är verkligen en platta att längta till. Papillon är vansinnigt bra!

Malin sa...

Ankan: Spännande är bara förnamnet

TP: Visst är den! Eat Raw Meat har växt sig till en riktigt stor favorit också