fredag, juni 12, 2009

Magpirr

När schweizisk radio inte kan sköta sitt jobb kan man i alla fall sätta sin tillit till folk och deras relation till youtube. Enligt en intervju med Editors som dessvärre blev söndertrasad av att en av programledarna översatte svaren till franska samtidigt, så lyckades jag snappa upp att bandet igår spelade fyra nya låtar. Nedan har vi en av dem som vi blev snuvade på... och vad ska jag säga? Plötsligt känns september ännu längre bort! Det här är bra. Det här är riktigt riktigt bra! Lamaqcs intervju med Tom Smith i vintras lät avslöja att bandet hade börjat arbeta mot ett mer elektroniskt sound. För ett tag sedan kom ett första smakprov från vårens studioarbete tillsammans med FLOOD i form av ett 16 sekunder långt klipp. Den gav riktig mersmak. Men det här klippet från Caribana sätter alla tålamodsmekanismerna helt ur schack! Det bådar verkligen gott inför nya plattan.

Debutskivan The Back Room är ett mästerverk och allt för många band har släppt formidabla debutskivor som de inte lyckats följa upp. Med Editors följde upp sin första alldeles strålande med An End Has a Start. Och med de smakprov vi hört från den kommande skivan så är jag bara mer säker på att de kommer följa upp de två tidigare mästerverken med ytterligare ett. De kan konsten att byta riktning och utvecklas utan att det blir platt fall. Och det är det banne mig inte många som kan.

Nu, njut av ny låt!

2 kommentarer:

Ankan sa...

Synd att det var så dålig video, men visst, det bådar absolut gott.

Johannes sa...

Johannes Vidén & Bluebird Association
www.myspace.com/johannesviden

Fredrik Virtanen skriver om "Den Sista Färden i Aftonbladet (090615):

"Han har gjort några storslagna sånger på engelska tidigare, nu testar han även modersmålet och blir därmed unik. Med en text inspirerad av Harry Martinssons roman "Vägen till Klockrike", en gloriös akustisk gitarr och ett stabilt honkytonkpiano blir Vidén allt självklarare som den svenska motsvarigheten till Charlie Rich. För ja, detta är musik sprungen ur baptism från Elvis Presley och Righteous Brothers era, även om en framtid som The Verve inte känns avlägsen. Eller som Jens Lekman eller som den nya Weeping Willows-Magnus Carlsson."

Göteborgs-Postens Jan Andersson (090613):

"Visste inte att det fanns en ledig lucka mellan Bruce Springsteen och The Band. Men det gjorde det, fram till alldeles nyss då göteborgaren Johannes Vidén och hans Bluebird Association lade beslag på den. Underbar låt!"

MVH
Johannes Vidén