måndag, mars 02, 2009

Dan och kustvakterna

Det blev ingen söndaglista igår, inspirationen fanns inte riktigt där. Och när jag förut började leta efter några potentiella låtar till listan, på youtube, så gick de inte att hitta annat än i taskiga liveversioner. Därför får den utgå men istället bjuder jag på ett nytt och väldigt lyssningsvärt tips som nyligen fångade mig:

Lyssnade på ett av Lamacqs shower för ett par veckor sedan när en ljuvligt skön röst strömmar ut ur högtalarna. För en kort stund funderade jag på om det var något soloprojekt från iLiKETRAiNS sångare David Martin, men så var icke fallet.

Dan Michaelson var mannen bakom rösten till Bust som där och då fick mig att glömma mina diskbestyr. Han ska tydligen vara aktiv i ett band vid namn Absentee, vilka för mig är helt obekanta men kanske ringer det en klocka hos någon? Här och nu är han dock aktiv i ett sidoprojekt med the Coastguards. Finns bara tre låtar ute på deras myspace men dessa kommer du inte kunna sluta spela när du väl påbörjat lyssningen.

Mina tankar gick till iLiKETRAiNS då Martin och Michaelson har rätt snarlika röster, lugna, mörka och smått raspiga/brummiga. Musiken är även den av liknande karaktär, väldigt behaglig.

Avvara några minuter till Dan Michaelson & the Coastguards och ni kommer inte att ångra er.
www.myspace.com/danmichaelsonandthecoastguards

3 kommentarer:

/C. sa...

Ibland går det ett tag från att jag läser dina inlägg tills jag lyssnar. Inser att jag omgående borde ha följt ditt råd och "avvarat några minuter" på det här ;-) Riktigt bra!

Måste dessutom ha missat att Lamacq tog upp det här för jag kan inte minnas det. Vilket i och för sig inte är första gången... :-)

Malin sa...

Det var i och för sig ett par-tre veckor sedan. Bara jag som är seg med att skriva just nu, som vanligt en massa andra saker som det ska tas itu med!

Boggen sa...

Skön röst och musik!