söndag, september 28, 2008

I love you madly let my imagination run away with you gladly

Eftersom det blivit en hel del snack om olika album på senast, samt att det är slapp-söndag idag, så skippar jag långa kärleksförklaringar, information och annat nu och ger er istället dagens playlist som består av ett gäng gamla som nya favoriter:


Mark Lanegan - Man in the long black coat (Dylan-cover)
The Veils - Vicious Traditions (Skivgris-tips)
Neil Young - Fuckin' up (C's tips)
Madrugada - Valley of deception
Mesh - This is what you wanted
Hercules & Love Affair - Blind
Vampire Weekend - Bryn
Elbow - Mirrorball
Metallica - No leaf clover
The Stranglers - Skin Deep
Nina Simone - Go to hell
Monster Magnet - God says no
PJ Harvey - This is love
Band of Horses - St. Augustine
Dusty Springfield - Spooky
Queen - Seaside rendez-vous
Sparks - Eaten by the monster of love

4 kommentarer:

/C. sa...

Mm, Harveys This Is Love är för skön, riktigt skön :-) För att inte tala om Simones "Go to Hell" och Springfields "Spooky".

Härlig lista vilket fick mig att inse att det var alldeles för länge sedan jag lyssnade till "No Leaf Clover" för att inte säga hela S&M! Inser även mer och mer att det kanske börjar bli dags att lägga några slantar på Madrugada ;-)

Jag får erkänna att jag blev riktigt positivt överraskad av Lanegans version av "Man in the Long Black Coat", hade inte hört den förut. Inte Dylan men...fan den har något :-)

"Seaside Rendez-vous" är en favorit från ett nästan för bra album. Jag får säga att valet av spår känns väldigt rätt just idag! Jag får i varje fall alltid lite "söndags/semester"-vibbar när jag hör den :-)

Det går inte att kommentera alla spår så jag för avrunda med Monster Magnets "God Says No" - svårslagen! :-)

Malin sa...

Jag älskar Harveys låt, den är så härligt direkt och enkel.

Jag har ju som bekant lite svårt för Metallica men här och där så har de perverst bra låtar. "No leaf clover" är en sådan. Den är så bra att jag knappt vågar lyssna på den. Haha. Den är GRYM och det räcker inte ens till förnamnet! Lätt den bästa bandet gjort enligt mig. Hela S&M-projektet är f.ö. helt genialt. Rock och symfoni är en fin kombination.

Och ja, det är väl på tiden att du köper lite Madrugada-plattor! :-) Tycker du ska börja med den senaste som är självbetitlad. I mitt tycke är den nog deras bästa. Valley... är från den. Kostar 79 pix på cdon. Hett tips!

Jag lyssnade på soundtracket till "I'm not there" och där dök Lanegans version upp och drog undan matten fullständigt. Dylans version är mycket bra också men Lanegans är kusligt fin och beroendeframkallande.

Med tanke på hur mycket jag spelat Queens platta senaste veckan så är det nästan ett under att det inte bränts hål i cd-spelaren. :-) Och för varje gång tänker jag precis som du skrev, den är för bra för att vara sann! Vilket j**la sanslöst album det är!

TP sa...

Ojojoj! Vilken lista!
Hur ska jag kommentera denna utan att bli långrandig.
Jag kan börja med att helt hålla med i omdömet angående "No Leaf clover". Aldrig har hårdrock å symfoniorkester funkat så bra ihop. Utan tvekan min Metallicafavvis.
Lanegans röst kan man inte få nog av. Här i en av dom få sångerna av och framför allt med Dylan jag har tipsat om. Hade inte hört denna version innan. Tack för det sagolika tipset.
I facket underbara röster lägger jag även Anthony, Nina och Dusty.
Både du å jag har lääääänge tjatat om Madrugadas förträfflighet i hopp att ytterligare någon vilsen själ ska få upp öronen. Vi fortsätter både att tjata å hoppas.
Lite synt med Mesh oxå. Härligt!
Storheter man inte får nog av Stranglers, Neil, Queen å Sparks.
PJ lät fräckt. Band of H......
Fasen nu blev jag långrandig likt förb...
Slutkläm: Synnerligen god smak!

Malin sa...

Tack!
Haha, jag gillar långa kommentarer (kanske för att jag har en tendens att sväva ut själv) :-D Så låt orden flöda!!

Angående Anthony Johnson så har jag jättesvårt för det jag hört av hans sologrejer. Men jag gillar han som tusan i Hercules & Love Affair

Och klart vi ska fortsätta tjata om Madrugada! Norrmän vet banne mig hur man gör musik.