onsdag, april 09, 2008

Covers pt.6 - Acceptable in the 80's

Har lite smått diskuterat covers i dagarna så vad passar inte bättre än att fortsätta i min cover-serie. Inte helt oväntat blir det ytterligare en låt som Editors tagit sig an.

Denna gången handlar det om låten Acceptable in the 80's, som den unge skotten Calvin Harris ligger bakom och hade en hit med under förra året. En tokigt glad electro/pop/disco-låt som får en på fånigt bra humör. I Editors regi har det blivit en aningens nertonad och nästan lite spooky version men på ett stämningsfullt sätt. Jag gillar den som tusan! Jag diggar båda versionerna och jag gillar framförallt när man vågar göra en cover som är en bit ifrån hur originalet är. Som konstaterat, ska det göras covers ska man göra en "ny och egen version" av låten. Annars är det ju ingen poäng.

Här har ni låtarna, Calvin Harris vs Editors.

Calvin Harris - Acceptable in the 80's
Editors - Acceptable in the 80's (Som vanligt, playknappen till höger om titeln)


4 kommentarer:

Joaquim sa...

Tack! Fightclub-bilden är den enda som var meningen. Sedan råkade jag komma åt färgkommandon och lite annat av misstag. Att siffrona symboliserar olika färger förstår jag men inte hur jag ska kunna veta vilken siffra som motsvarar vilken färg osv så jag sitter och ändrar lite här och var på måfå. Lite typ..."hmmm ja men vad sägs om en 754:a där och en 29:a där" Clueless var namnet. =)Det borde finnas några färgkodmallar att hitta så fortsättning lär följa...


Remixer är förskräckliga i allmänhet och själlösa i synnerhet tycker jag - om jag får lov att hårddra det lite då såklart! Det finns såklart undantag men poängen är nog noll ur ett konstnärlig perspektiv många gånger tror jag (den högljutt protesterandes eurodisckogurun/dj:n med hybris till trots)i alla fall om vi snackar de mer kommersiella dängorna på de ännu mer komersiella radiostationerna and so on...

Ja menar ska man göra musik på nivår med vår kära "Alizee" och inte kan få ihop det utan att stjäla och misshandla något stackars original så tycker jag att man ska lägga ner det där med att göra musik och ägna sig åt något man har talang för istället.

Ska ladda ner den Editors cover så fort jag får chansen...jag gillade det jag hörde av dem i din senaste rekomendation.

Tack! Hoppas du får detsamma och inte drabbas för hårt av Murphys-obönhörliga-juridik!=)

Joaquim sa...

Oh! du känner till dem? Jag föll pladask för låt-titeln och i min iver - i ärlighetens namn - tänkte jag nog så mycket på den att jag inte riktigt gav låten i sig den uppmärksamhet den säkert förtjänar. Well, jag lindar in det igen. Jag kommer inte ens i håg den! =)(Jag blir så där barnsligt ivrig ibland när jag hittar något jag tycker om, vad det än må vara)
Det känns som att jag redan tycker om dem geunint och hjärtligt ändå ska du veta :)
Men här ska börja grävas inom det snaraste snara det lovar jag!

Jag suger åt mig alla dina tips girigt - har gjort en lista på artister som jag tänkte gräva ner mig i och där skriver jag till "TLSP" Men jag tänkte börja med AM"
Jag har bara hört "The weight of the world" än och den gillade jag direkt och tycker bara om mer och mer för varje lyssning. Den är mäktig. Jag får lite samma känsla som du beskrev att du fick till den så jag ska helt klart börja botanisera i deras skivsamling.

Rest assure på den punkten. Där kommer jag alltid att vara din partner in crime...;)

Haha...vad gullig du är som tänker på mig och mina irrfärder i htmldjungeln. Jag har hittat lite koder nu men jag känner att jag måste ladda lite mentalt för nästa expidition. Känns skönt att du tror på mig iallafall =)

Fick du en bra dag btw...?

Joaquim sa...

btw...jag har inte lyssnat på "Acceptable in the 80's" än. Har lite problem med uppkopplingen och datan - får tag på nada just nu - men jag återkommer i ämnet så fort jag gjort det!

Joaquim sa...

Ohoy!

Jag måste bara börja med att säga att jag är jäkligt frustrerad över mitt mobila-bredband för stunden. Jag kan inte ens lyssna på radion på last.fm (den bara buffrar) desto mindre ladda ner några låtar så just nu kan jag inte gräva i någon eller något och jag som är så jäkla sugen. Damn! Aja, what to do.

Haha...jag tycker om hängivenhet...hela det stycke som du skrev sist och som började "Editors är mitt främsta favoritband (bara den meningen är ju underbar)" är nästan vackert i sitt lyriska engagemang enligt mig=)

Jag kan för övrigt säga att det bandet jag kännt mest för - av de nya låtar jag gått igenom - så här spontant efter bara några lyssningar är just Editors.
Älskar hans lite pompösa (i positiv mening så bli inte stött nu:))röst och de mäktiga gitarrerna. Men som sagt så har det inte blivit mycket lyssningar alls än och lär inte bli om inte mitt bredband bestämmer sig för att sluta bråka. Och jag är väldigt kräsen med mina inlyssningsperioder. Framförallt när det gäller artister som jag tror mycket på. Jag vill ge både dem och mig en fair chans. Ja du fattar säkert och innan dess vill jag aldrig ge mer än, på sin höjd, ett första intryck som min ringa opinion.

Min gårdag var mycket bra, för att inte säga strålande, på många sätt den med.

Fick igång "Acceptable..." med Editors nu. Ska se om jag får någon ordning på den andra med. Känner att jag vill höra originalet först.
Återkommer i ämnet...

Btw...idag när jag gick på stan så dök "I don't love u" upp i hörlurarna och för första gången dök - istället för en massa skruvade drogminnen - du(eller om vi ska vara petiga din uppfattning om låten men det låter ju inte lika spännande)upp i mitt huvud. Det var häftigt!
Internet är fascinerande...

=)