måndag, april 07, 2008

Muddy

Det har snackats en del om blues på mina senaste två föresläningar. Så vad passar inte bättre än att bjuda på lite klingade exempel från undertecknads egen bluesfavorit Muddy Waters. Såg en serie om bluesen på TV för ett antal år sedan, grymt mycket bra musik, att jag inte införskaffat plattor av fler artister är ett mysterium. Men en skiva inhandlades ganska omgående. Muddys Electric Mud. Hans toner fastnade direkt och den skivan har varit en lite favorit sedan dess. Men nog om det. Här har ni lite olika sköna toner att lyssna till.


Got my mojo workin'
I just want to make love to you
Tiger in your tank
Mannish Boy
Long Distance Call
Train Fare Home Blues

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det for omkring många svordomar i min lägenhet igår kväll kan jag lova. Du vet när man skrivit något och lagt ner sin själ i det och ja...well det är bara att ta nya tag men jag känner att jag inte riktigt kan uppbåda energin riktigt än.

Antiklimax var ordet.

Absolut...allting kan göras om och göras bättre så i teorin håller jag med dig fullt ut även om jag av förklariga skäl inte heller har något emot sångarens röst eftersom den är en del av min relation till låten som helhet.

Det är lite som kärlek...man älskar med alla fel och brister och kanske lite extra just därför...
Vad är det du har mest svårt medi hans röst - nyfiken - ?

Det löste sig på det aktuella problemet men nu har jag en liten mer allmän fråga...Jag har försökt klippa in en låtlista i min blogg -en sådan som du har på din - men den hamnar bara längtst upp och ser minst sagt malplacé ut. Har du någon tanke om var man ska copa in koderna för att få den där man vill - exempelvis på höger sida.

Anonym sa...

Allrajt. Det tänkte jag inte på - jag är inte så van vid de tekniska aspekterna av hemsidor/bloggar. Äsch jag lindar in det som vanligt. Jag är lättare debil i sammanhanget.

Jag har precis förstått det här med html koder och hur man ändrar dem och vad de har för betydelse yadayadayada och min blogg ser ut som en circkus för tillfället.

Tack. Det är en text som ska vara glädjefull att skriva så till dess väntar jag.
Hoppas du haft en bra dag...