söndag, mars 30, 2008

Favoriter på rotation

Grannarna är inte direkt fantasifulla eller för den delen variationsrika i sitt musikspelande. Så jag har för dagen tagit saken i egna händer och dragit av en blandning sköna favoriter så att väggarna lätt durat och förhoppningsvis sänt lite positiva signaler till dem vägg-i-vägg, golv-mot-tak, tak-mot-golv etc etc.

Rotationsschemat har bjudit på följande band: (länkade låtarna är de som gått varmast i skivspelaren senaste dagarna.)

Husgudarna Editors:
Spiders
Fantastisk låt från senaste skivan An end has a start. Jag smälter fullständigt. Gillar hur den börjar lite försiktigt och sedan byggs på mer och mer. Tom Smiths sång och gitarren letar sig ända in i hjärteroten.

Tonårsnostalgi med bob hund
Skall du hänga med? Nä!!
Egentligen ville jag ge er För övrigt stal hon mitt hjärta från samma platta, Stenåldern kan börja, det är den som varit största favoriten från just den här skivan ända sedan första lyssningen. Men den fanns inte att hitta och jag orkar för stunden inte fixa det på egen hand. Men den här är verkligen inte dum den heller!

Grymma lirarna i The Rapture
Down for so long
En av de främsta favoritspåren från sköna plattan Pieces of the people we love. The Raptures sound gör mig på riktigt bra humör.
Tänk på att trycka på den lilla playknappen intill titeln och att det tar ca 22 sekunder innan låten kommer igång, något tyst intro.

Sköna Britbandet Klaxons
Forgotten works
Detta har också varit en ständig favorit sedan jag köpte debutplattan Myths of the near future för ett år sedan. En låt som faktiskt sparkar igång dansneverna på mig också. Fett grym låt kort och gott. Man anar liknelsedrag till The Rapture och det är väl egentligen dessa två band som står för mitt främsta favoritsound, vilken man för övrigt inte riktigt vet hur man ska definiera.

Gamla godingarna The Kinks
All day and all of the night
Kommentar känns nästan överflödig. The Kinks var/är hur sköna som helst! Ray Davies for president.

Nyinköpt skiva med fina Snow Patrol
You could be happy
Shut your eyes
Snow Patrol kan konsten att göra enkla berörande popstycken som förstnämnda låten och även lika berörande, nästintill hjärtskärande melankoliskt stämningsfulla låtar likt tidigare alstren Run och Somewhere a clock is ticking. Men nu är det senaste plattan Eyes Open som inhandlats och det blir hela två låtar från den. De som satte sig först och som klamrat sig fast mest.


1 kommentar:

Johannes sa...

Kanske, kanske, kanske skulle du gilla det här:

http://www.myspace.com/skogsrock


???