torsdag, mars 08, 2007

Tre album som lyft min vecka

Anglofilen i mig har verkligen fått sin beskärda del av lyckorus denna vecka. Tre plattor har en efter en landat i min brevlåda under de närmaste dagarna:Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob

Ett av mina stora favoriter har äntligen kommit ut med uppföljaren till den sköna debutplattan Employment. Jag fick den idag så jag har bara hunnit lyssna igenom den en gång men första intrycket är mycket positivt. Det är kanske inte lika mycket "na na na" och allsångsbetonat som på debuten men det är utan tvekan ett knippe starka låtar Leeds-killarna har knåpat ihop till den här skivan. Första singeln och tillika öppningsspåret Ruby är den starkaste låten men efter bara en lyssning har jag redan fastnat för flera av de övriga 11 spåren. Så jag återkommer när jag låtit plattan rotera några fler varv i spelaren.

Klaxons - Myths of the near future.

Klaxons är bandet med soundet som ingen verkar vara på det riktigt klara med hur de ska beskriva. New Rave och indie disco är några av stämplarna som sats. På bandets myspace-sida beskriver de själva sitt sound som: "when Buzz Aldrin returned from the moon and turned Muslim". För egen del nöjer jag mig med att bara beskriva debutplattan med ett ord: Briljant. Det är lagomt smått kaotiskt oljudigt blandat med några sköna melodier. De flesta av er känner förmodligen redan till detta mästerliga band men för er som har missat dem; håva fram plånboken och bege er till närmaste skivaffär bums!


Tredje skivan är Kasabians självbetitlade debut som kom 2004. Av någon anledning får jag inte upp bilden till den. Bara hunnit lyssna igenom den lite snabbt två gånger men det har samtidigt varit två väldigt behagliga lyssningar. Lite av ett mysterium att jag inte köpt skivan tidigare men det blir så i bland. Det är hur som helst så bra som alla säger att det är i alla fall. Nya plattan Empire kommer definitivt införskaffas av undertecknad när ekonomin tillåter igen.3 kommentarer:

aziz sa...

haha "when Buzz Aldrin returned from the moon and turned Muslim" jag älskar de här nutida beskrivningarna av hur musik låter.

Malin sa...

Hehe, samma här!

Ankan sa...

Den nya Kasabian är inte alls lika bra. Du behöver inte ha bråttom.