måndag, september 19, 2011

In the Spotlight 2011 pt.44: Sivert Høyem


Efter 7-dagars jobbvecka med sena kvällar är det verkligen extra skönt att vara ledig, och äntligen få uppdatera sig på det senaste på musikfronten. I dag såg jag att Sivert Høyem, tidigare frontman i det numera insomnade bandet Madrugada, har kommit ut med en ny platta. Long Slow Distance lyder titeln, och så här långt tycker jag den är riktigt trevlig. Men så är jag också väldigt svag för Høyems röst. Det skulle nästan ha kunnat vara en platta med just Madrugada, inte riktigt, men inte långt ifrån. Bra låtar, skön stämning. Det är höst och detta är ett album som är en fin kompanjon i högtalarna/hörlurarna medan löven flyger runt utanför fönstret. Ge den en chans.

Sivert Høyem på


7 kommentarer:

Anonym sa...

Har bara hunnit halvvägs in i första lyssningen men hua va bra det är!
TP

Hammill sa...

Välkommen tillbaka efter uppehållet. På tal om höst, så varnade man i TV för att det kan bli lika kraftiga översvämningar i Arvika som år 2000. Hoppas du har en eka, som du kan ta dig fram i. ;)

Malin sa...

TP: Visst är det!

Ingemar: Tackar! Jo, har hört detta också. Som tur är min lägenhet beläget på en kulle, så jag ska nog klara mig ;-)

Hammill sa...

Lyssnar just nu på "Prisoner Of The Road" med Höyum. Riktigt bra. Ser dessutom att uppträder i Göteborg 12 november. Kan nog bli ett besök.

Malin sa...

Det tycker jag du ska försöka komma iväg på. Har haft privilegiet att se Madrugada live och det var magiskt bra. Har svårt att tänka mig att Høyem skulle vara något annat solo!

Boggen sa...

Sievert platsar lätt på en topp fem lista med nordens bästa rockröster.

Malin sa...

Håller helt med!