söndag, september 11, 2011

In the Spotlight 2011 pt.43: The Crookes


England har släppt ifrån sig ännu ett lysande indieband. Hörde The Crookes för första gången 2009, i en av Steve Lamacqs program, och blev väldigt förtjust. I år kom äntligen debutplattan Chasing After Ghosts. En trevlig skiva man inte bör missa om man liksom jag brukar vara svag för det den brittiska musikscenen har att erbjuda. Det är svårt att inte charmas av The Crookes.

The Crookes på


2 kommentarer:

Hammill sa...

I maj var vi I Sheffield när deras local heroes Crookes spelade där. Det blev dock inte av att vi gick på konserten, eftersom vi skulle kolla Englands bästa pub samma kväll (felprioritering eller inte kan ju alltid diskuteras). Jag har i alla fall haft "Chorus Of Fools" på väntelista. Kan ju lägga in den på Poplistan innan årets slut. Lite Smiths över denna låt.

Malin sa...

Ja, det är väl alltid lätt att vara efterklok kanske. Men så länge du hade en trevlig kväll så var det väl inget felval. Vem vet, kanske kommer de till Sverige någon gång. Kul om du hinner få med dem på en av listorna. Godless girl är min storfavorit för stunden.