onsdag, september 29, 2010

In the Spotlight 2010 pt.29: Mystery Jets


Körde igenom några album från min nytt-från-2010-lista på Spotify förut och fastnade för Mystery Jets Serotonin. Har lyssnat på dem lite till och från tidigare men mest har det blivit charmiga Young Love som fått gå på rotation.

Serotonin är inget som kommer att hamna på min albumlista vid årsslutet, men det är en trevlig historia att lyssna till när man känner för lite lättsam och smånaiv indiepop. Det är något i Mystery Jets sound som gör mig på bra humör. Framförallt Alice Springs, The Girl is Gone, Dreaming of Another World och Show Me the Light har den effekten på mig. Serotonin har helt klart många ljusa stunder.
Mystery Jets på

4 kommentarer:

Hammill sa...

Hej!
Drar till London om knappt två timmar, men måste ju kolla in på Musikfeber först:-)
Angående lättsam musik, så behövs det ibland. Något jag lyssnar på nu är "Lovesick" med The Hundred In The Hands. Även "You Overdid It, Doll" med The Courteneers (från senaste poplistan) är en liten härlig bagatell.

Malin sa...

Härligt med London! Ha så skoj där! Hundred in the Hands tror jag inte att jag hört. Får kolla upp dem. You Overdid it Doll är en stor favorit!

Hammill sa...

Ja, det var en kanonresa även om MGMT kanske inte var så jäkla bra (mer om det på bloggen längre fram i veckan.)
Mycket tråkiga nyheter var det däremot att "It's easy to..." har lagt ner. Det känns tyvärr som det är för gott.

Malin sa...

Ja det är för jäkla trist, samtidigt som jag kan förstå det. Det får en att tänka till lite själv. Men det är ju en av mina närmsta vänner som ligger bakom den bloggen så jag ska se om jag inte kan övertala honom att börja igen!