tisdag, september 14, 2010

In the Spotlight 2010 pt.26: Interpol


Såg idag när jag loggade in på Spotify att Interpols nya självbetitlade platta har dykt upp. Inte helt oväntat fick den gå på repeat hela förmiddagen fram till att det var dags att sticka till kneget. Nu rullar albumet på igen och jag gillar verkligen vad jag hör.

Öppningspåret Success är en bra start på albumet som sedan lämnar över till Memory Serves som snabbt blivit ett av mina favoritspår. Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag tyckte singeln Lights var bra men med känslan av att man hört det förut. Den låten har sedan dess växt något enormt. Andra singeln Barricade har också blivit en favorit.Jag tycker dock inte att det är deras bästa album. De tidigare plattorna har något bättre singelspår. Men jag tycker helt klart att det är ett väldigt bra Interpol-album. Kan eventuellt tycka att det blir tradigt mot slutet. Lite för likt albumet igenom. Men å andra sidan har jag inte "lärt känna" alla låtarna ordentligt än, så jag reserverar mig för att det är en uppfattning som kommer att ändras framöver.

Nä, vad väntar ni på? Iväg och lyssna!

Interpol på

4 kommentarer:

Boggen sa...

Håller med om att Lights har vuxit. Vid en första genomlyssning av plattan så känns det dock som om det finns fler andra spår som kommer att ligga före Lights som bästa låtar på albumet.

Malin sa...

Ja det håller jag med om. Just nu är det som sagt Barricade och framförallt Memory Serves som är de stora favoriterna.

Hammill sa...

Jo, "Lights" älskar jag som du vet. Har inte lyssnat igenom hela skivan, men "Memory Serves" är jag också förtjust i. Håller nog fortfarande debuten "Turn On The Bright Lights" som deras bästa. Såg dem i live i den vevan i Göteborg.

Malin sa...

Såg dem på Arvika för ett par år sedan, var riktigt bra tyckte jag. Hade hört så mycket negativt om deras spelningar innan...