onsdag, september 22, 2010

In the Spotlight 2010 pt.27: Robert Plant & The Band of Joy


Jag älskar Led Zeppelin. Och Robert Plant har inte oväntat en plats bland mina favoritsångare. Plattan Raising Sand, som han gjorde tillsammans med Alison Krauss 2007, var sagolikt bra och jag trodde/hoppades nästan att det samarbetet skulle generera ytterligare en platta. Och vem vet, kanske händer det, kanske inte. Men under 2010 har herr Plant traskat vidare i nya projekt och dammat av sitt gamla bandnamn Band of Joy, plockat in nya namn i formationen och spelat in den pinfärska skivan med samma namn.

Har varit oskiljaktigt förtjust i Band of Joy sedan första stund. Förstår jag det rätt är samtliga 12 spår en blandning av covers och tolkningar av olika trad. låtar. De är alla obekanta för mig sedan tidigare och kanske är det bra(?) Hur som helst tycker jag att det är ett mycket bra album. Det lyser i alla fall upp mina höstdagar lite extra. Förhoppningsvis sprider det lite ljus hos er också.Lyssna på: Angel Dance (officiell video)


Robert Plant på

4 kommentarer:

Hammill sa...

Jag är förstås ett gammalt Zeppelinfan själv. Tycker den senaste skivan är jämn och bra. Jag tar med Plant med Low-covern "Silver Rider" nästa vecka. Jag tycker det är kul när gör en så lugn och icke-Zeppelinaktig låt.

Malin sa...

Bra val! Den och framför allt Monkey är stora favoriter på den plattan. Hoppades på att du skulle peta in Plant framöver.

Boggen sa...

Plant är nästan som ett fint gammalt vin, blir bara bättre med åren. Hade själv med just Monkey och Silver Rider på en spellista häromdagen, grymt bra låtar!

Malin sa...

Klockren beskrivning Boggen :-)